USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У МОЗ назвали кількість виявлених побічних реакцій на вакцину від CОVID-19

25 Березня 2021 13:51
В Україні зафіксовано 587 легких випадків побічних реакцій на застосування вакцини проти коронавірусу CoviShield/AstraZeneca. А також три випадки, коли пацієнтам була необхідна медична допомога.

Про це на брифінгу 25 березня повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко, передає Обозреватель.

«Йдеться про головний біль, тимчасове підвищення температури, втому. Це передбачені реакції і побічні ефекти на застосування вакцин, які тільки доводять те, що вакцина працює, організм готує імунну відповідь», – зазначив він.

Також, за його словами, підтверджено три випадки, коли пацієнтам після отримання першої дози вакцини був необхідний тимчасовий нагляд лікарями або надання відповідної медичної допомоги.

«Вакцинація населення є найважливішим інструментом запобігання нових захворювань, смертей, а також ефективним методом протидії пандемії», – запевнив Іващенко.

В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові.

Від початку вакцинальної кампанії щепилися 155 тис. 587 людей, з них отримали 1 дозу – 18 тис. 561 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus