USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У МОЗ пояснили, чи потрібно більше одного бустерного щеплення проти COVID

8 Жовтня 2023 06:46
У Міністерстві охорони здоров’я України наголосили, що загальний рекомендований курс вакцинації від коронавірусу – це три щеплення, одне з яких бустерне. Четверта і п’ята доза – це сезонні бустери, які треба робити лише людям з групи ризику тяжкого перебігу COVID-19.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

«Це загально рекомендований курс вакцинації проти ковіду для кожної людини. Дві дози первинна вакцинація, і перший бустер, який вводять через п’ять місяців після завершення базового первинного комплексу», – зазначив він.

Наступні ж щеплення, тобто четверті, п’яті або інші бустери, називаються сезонними бустерами.

«І їх треба робити лише пацієнтам з групи ризику тяжкого перебігу «ковіду»: вік понад 60 років, серйозні супутні захворювання», – зазаначив Ігор Кузін.

Він додав, що до групи ризику, зокрема, належать люди, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання, вагітні жінки, люди віком 60+. Водночас зараз в Україні немає щорічної вакцинації проти коронавірусу, як, наприклад, проти грипу.

Наразі вакцинація проти COVID-19 в Україні залишається безоплатною. Записатися на щеплення можна у сімейного лікаря та пунктах щеплень.

Нагадаємо, 5 травня Всесвітня організація з охорони здоров’я оголосила про закінчення пандемії COVID-19, а 1 липня в Україні скасували карантин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 8 Жовтня 2023 15:50
На сьогоднi дуже авторитетна органiзацiя.ахаха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus