USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У МОЗ пояснили, що робити вчителям, яким не можна вакцинуватися

15 Жовтня 2021 23:32
Довідку про медичні протипоказання, які унеможливлюють щеплення від COVID-19, учителям надаватиме сімейний лікар.

Про це заявив в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Коли ми говоримо про вчителів, ми говоримо, що вони будуть або відсторонені від роботи, або будуть вакцинуватися. В наказі говориться про обов’язковість вакцинації, окрім обґрунтованих медичних протипоказань, коли не можна за станом здоров’я. Але, повірте, це невеликий відсоток людей – це 3–4% всього. Це сформовано, можливо, такий міф про те, що багатьом людям не можна вакцинуватися», – сказав міністр.

За його словами, надання довідок про наявність протипоказань буде під суворим контролем.

«Зараз ми все робимо для того, щоб запобігти відразу будь-яким підробкам. Це буде в електронній системі охорони здоров’я. І довідка так само буде видаватися, як і COVID-сертифікат. Лікар, який видає цю довідку, буде робити медичний запис в електронній системі. І цей медичний запис можна спокійно відслідкувати, чому конкретній людині дана довідка про медичний відвід, якщо раніше, наприклад, не було записів про таку хворобу в історії хвороби, яка ведеться в електронному вигляді», – поінформував Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цікаво Показати IP 16 Жовтня 2021 00:28
Що ж ви таке всім колете якщо ця гидота хвороби не зупиняє, але й при такому примусі за те що дбаєте про людей теж говорити не приходиться.
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2021 08:19
Ти краще людей лікуй,а не байки по новинах травиш.Голохвастов.
Лідія Мирончук Показати IP 16 Жовтня 2021 14:04
ПанеЛяшко, дайе, будь ласка, перелік станів, при яких лікарі можуть давати хоча б відтермінування вакцинації, бо на даний час вони бояться це робити, адже немає правової бази. ( офіційних протипоказів є 2-3). Без офіційного переліку таких, мені здається, це популізм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus