USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У МОЗ заявили, що невакциновані вчителі будуть відсторонені від роботи без збереження зарплати

13 Жовтня 2021 12:19
Міністерство охорони здоров’я України ініціює дострокові канікули для школярів, а невакцинованих вчителів тимчасово відсторонять від роботи й позбавлятимуть зарплати.

Як повідомили пресслужбі у МОЗ із посиланням на міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня підтримала їхню пропозицію звернутися в установленому порядку до обласних та Київській міській держадміністрацій з пропозицією перенесення осінніх канікул в закладах освіти на 18 жовтня 2021 року.

«Ситуація із захворюваністю на коронавірусну хворобу погіршується, зокрема, кожного дня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію через виявлені випадки COVID-19. Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості не обов’язкових соціальних контактів», – пояснив Ляшко.

Міністр нагадав, що освітяни включені до Переліку професій, представники яких мають бути обов’язково вакциновані для повноцінної роботи. Якщо до листопада співробітники сфери освіти не матимуть щеплення проти COVID-19, то будуть відсторонені від роботи на період карантину без збереження заробітної плати.

«Вакцинація для освітян є можливістю не лише продовжувати працювати та надавати якісні знання учням. У першу чергу йдеться про захист свого життя та здоров’я, безпеку дітей», – наголосив міністр.

Зазначимо, що Міносвіти та науки рекомендувало у цьому навчальному році провести осінні канікули з 25 по 31 жовтня.

Як повідомляли, за минулу добу в Україні зафіксували понад 16 тисяч нових випадків коронавірусу, померли майже пів сотні людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Підпільник Кіндрат Показати IP 13 Жовтня 2021 13:19
-вакцина не діє на нові штами! - антитіла зберігаються декілька місяців: - вакциновані зберігають і передають вірус: - є маса пропоказань для вакцинації: - ніхто не гарантує лікування ускладнень: - люба вакцина послаблює імунітет: То що, вакцинуємось посполиті? Мудрагелі з МОЗу, - дайте конкретну відповідь! Чи основне ,- це провести чергову "кампанію", відрапортуватись і почепити медаля на груди?
Анонім до Підпільник Кіндрат Показати IP 13 Жовтня 2021 14:02
Підпільник Кіндрат, Йди пий самогон, тобі допоможе. Іншим, нажаль, ні.
Батько учня Показати IP 13 Жовтня 2021 14:03
А право на працю хто відміняв????? Живемо по Конституції чи по пр..титуції Ляшка???? Україно,просинайся!!!! Життя з ніг на голову стало За нас вирішують все,а ми мовчимо!!!!
! до Батько учня Показати IP 13 Жовтня 2021 14:51
2.5 роки тому ви і 73 % купились на зарплату 4тис євро для учителів і на танці та гру на піаніно- хто ж винен?
Ольга Показати IP 13 Жовтня 2021 14:46
журналісти, навчіться об"єктивності. не вчителі - а всі працівники освіти. чи всі інші в нас вже не люди? і про який перелік професій йдеться? є перелік сфер, установ і організацій, працівників яких ніби то зобов"яжуть примусово вакцинуватись. чи міністр тупий, чи ви так все перекручуєте?
Сс Показати IP 13 Жовтня 2021 15:15
Де профсоюз!!!! Вчителі оголошуйте всеукраїнську забастовку!
Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2021 21:56
Які вам переліки потрібні? Держава закупила вакцини, вакцинуйтесь, або сидіть вдома та до людей не виходьте.
Ну не маразм Показати IP 15 Жовтня 2021 01:01
Вакциновані вчителі будуть більш-менш захищені від коронавірусу, вакцинуйте дітей ,їх батьків,щоб один одного не заражали коронавірусом. Загалом, вакцинуйте, не шукайте винних, там , де їх і бути не може

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus