USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У МОЗ розповіли, як працюватиме транспорт в «червоних» зонах карантину

27 Вересня 2021 14:42
У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що для регіонів червоного рівня повноваження щодо встановлення обмежень в громадському транспорті покладено на регіональні комісії ТЕБ та НС.

Як передає УНІАН, про це розповів заступник міністра – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю РБК-Україна.

«Тобто обласні комісії можуть приймати рішення про призупинення транспорту або обмеження його роботи на рівні області. Але наразі про закриття чи про обмеження руху транспорту не йдеться. Під час минулих локдаунів деякі обласні державні адміністрації та комісії пробували впроваджувати такі заходи – вони не показують свою ефективність. Наприклад, якщо обмежується саме кількість одиниць транспорту, це призводить до надмірного скупчення людей в межах одного автобуса, тролейбуса, трамвая», – пояснив Кузін.

Він додав, що повне скасування також неможливе, тому що від цього залежать інфраструктурні питання, робота об’єктів критичної інфраструктури на рівні областей.

«Повне закриття транспорту в деяких областях відбувалося, однак абсолютно логічно запровадити натомість більш жорсткі епідемічні та профілактичні вимоги до автотранспортного засобу. Це контроль за використанням масок, дезінфекція самого транспорту, провітрювання та відсутність скупчення і на місцях очікування, і в самому транспорті. Внаслідок впровадження таких заходів можна забезпечити безпечні умови перевезення пасажирів», – розповів Кузін.

Зауважимо, у Міністерстві охорони здоров’я очікують пік захворюваності на COVID-19 в Україні приблизно на листопад, проте якщо кількість хворих продовжуватиме зростати, то епідситуація може значно погіршитися вже у жовтні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus