USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У музеї ікони експонують відреставрований вівтар XVII століття, знайдений на Волині

25 Жовтня 2021 23:00
У музеї Волинської ікони можна побачити класичний вівтар костелу XVII століття. Його знайшли в 1986 році на горищі православного храму села Борочиче колишнього Горохівського району.

Про це Суспільному розповіла директорка музею Тетяна Єлісєєва.

Реставрували витвір сакрального мистецтва у Національному науково-дослідному реставраційному центрі України.

Над реставрацією усіх елементів вівтаря працювало четверо художників-реставраторів. Мисткиня Дарина Жигалкіна шість років працювала над відновленням декоративного різьблення верхньої частини вівтаря.
«Уся пам’ятка була в аварійному стані. Тому ми дуже обережно укріплювали її, бо вона осипалась. Ми вкладали кожен фрагмент на місце, з якого він упав», – розповідає реставраторка.
Навершя та крила вівтаря, що збереглися, презентують ренесансну композицію, виконані у нідерландсько-німецькому стилі, каже директорка музею Тетяна Єлісєєва. Та додає: науковці допускають, що вівтар виготовили на замовлення іноземні майстри – різьбярі, скульптори, іконописці, а потім його привезли в костел до України.

Зараз відреставрований вівтар XVII століття – у постійній експозиції музею серед ікон XVII - XVIIІ століть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus