USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У музеї в Луцьку представили виставку «Народні іграшки зраненої землі»

12 Жовтня 2023 22:02
10 жовтня в краєзнавчому музеї у Луцьку майстер народних ремесел Андрій Бондарук представив виставку «Народні іграшки зраненої землі».

Як розповів Суспільному дослідник, в експозиції – 80 відтворених іграшок кінця XIX – першої половини XX століття з українських регіонів, які були чи досі перебувають в російській окупації.

Зі слів майстра, він прагне зберегти культурну спадщину, яка може бути втрачена внаслідок війни.

«Напередодні повномасштабної війни у мене назбиралося багато інформації про іграшки якраз із прикордоння російсько-українського і якраз перед війною я спілкувався з людьми, які проживають на Чернігівщині, Київщині. Коли розпочалася війна, ці люди були в окупації. Я зрозумів, що як тільки вони вийдуть на зв'язок, буду ці іграшки відтворювати, бо ця спадщина є дуже крихка», – каже Андрій Бондарук.
Окрім іграшок, на виставці представлені також копії старовинних світлин із приватної колекції Андрія Бондарука.
Читати ще: У Волинському краєзнавчому музеї презентували виставку, присвячену захисникам України

Виставка – інтерактивна, відвідати її можна разом з дітьми і погратися. Вхід – вільний, оскільки виставку організовано за сприяння Українського Культурного Фонду та Міністерства культури Люксембургу.
Як зазначила заступниця директора музею Людмила Мірошниченко-Гусак, діятиме експозиція «Народні іграшки зраненої землі» впродовж двох місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus