USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У МВФ підтвердили намір дати транш Україні

29 Листопада 2018 09:23
Очільниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард підтвердила, що попри запровадження воєнного стану фонд продовжить співпрацю з Україною.

28 листопада Лагард провела телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком, пише Громадське.

«У мене сьогодні була конструктивна розмова з президентом Порошенком, у якій ми обговорили стан угоди stand-by. Президент поінформував мене про основні показники бюджету на 2019 рік, який нещодавно був схвалений парламентом і який наразі розглядають співробітники МВФ. Його попередня оцінка є задовільною, тож ми очікуємо, що цей процес незабаром завершиться. Ми також обговорили можливу технічну допомогу з боку МВФ, спрямовану на покращення податкового адміністрування та більш сприятливу податкову систему, забезпечуючи при цьому сталість боргового навантаження», — заявила очільниця фонду після розмови.

Також Лагард підкреслила, що під час розмови з Порошенком вони «підтвердили позитивні стосунки та співпрацю між Україною та МВФ».

У МВФ очікують, що виконання попередніх умов для отримання чергового траншу Україною завершиться до 10 грудня 2018 року, і найближчим часом буде скликано засідання Виконавчої ради МВФ для обговорення угоди.

Нагадаємо, ухвалення бюджету на 2019 рік є ключовою вимогою МВФ для затвердження нової програми stand-by для України та виділення першого траншу, розмір якого складатиме близько 2 мільярдів доларів.

За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, перший транш МВФ має надійти вже у грудні 2018 року.

Парламент схвалив бюджет на 2019 рік о 6 ранку 23 листопада. Раніше у МВФ повідомили, що не бачать прогресу у боротьбі з корупцією в Україні, а також заявили, що рівень міжнародних резервів України є надто низьким.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 29 Листопада 2018 10:06
Гройсман берет кредит, пускай гройсман отдает. Я не брал и отдавать с детьми не собираюсь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus