USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У МВС розповіли, хто та як перевірятиме COVID-сертифікати українців

29 Вересня 2021 18:50
У Міністерстві внутрішніх справ пояснили, як планують перевіряти COVID-сертифікати українців. Для цього розробили програмне забезпечення для зчитування QR-кодів.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Нацполіція спільно з Мінцифрою розробили та почали інтеграцію відповідного програмного забезпечення на планшети поліцейських, щоб вони могли швидко і безперебійно перевірити сертифікат з «Дії» або сканувати паперовий його варіант», – йдеться в повідомленні.

Перевірка COVID-сертифікатів буде проходити за таким же принципом, як і водійських посвідчень. Завдяки сертифікатам українці можуть отримати привілеї під час карантину. Цей документ мають право перевіряти працівники Нацполіції та Держпродспоживслужби.

13 вересня Кабінет міністрів прийняв зміни до постанови № 1236, якою встановлюються нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Зміни набирають чинності 20 вересня.

Прийняті зміни передбачають, що в COVID-сертифікаті буде дві опції («жовтий» або «зелений») і буде містити інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання після COVID-19. Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перші щеплення, а «зелений» – повний курс.

Тепер у разі запровадження «жовтого» рівня епіднебезпеки навчальні заклади працюватимуть за умови наявності не менше 80% працівників з «жовтими» або «зеленими» COVID-сертифікатами.

Читати ще: У МОЗ визнали, що українці підробляють COVID-паспорти

Обмеження «жовтого» рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) і щонайменше 80% організаторів масових заходів, співробітників кінотеатрів, театрів, музеїв або інших культурних установ, спортзалів і басейнів мати «жовтий» або «зелений» COVID-сертифікати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Женя Показати IP 29 Вересня 2021 19:18
А куди повідомити про того в кого куплений підроблений сертифікат?
Цікавий Показати IP 29 Вересня 2021 20:03
"працівники Нацполіції та Держпродспоживслужби", які перевірятимуть інших, теж повинні мати сертифікат. Їх хто перевірятиме?
роздуми Показати IP 29 Вересня 2021 22:20
З однієї сторони, як би все прввильно, не вакцинований, значить не можна ходити де заманеться, а з іншої сторони без вакцини, те вже безправний. ДЕ ПРАВО ВИБОРУ??????
Людина Показати IP 29 Вересня 2021 23:25
То може зразу нашивку на одяг! Фашисти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus