USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Миколаєві прогнали з ринку поліцейських, які забороняли працювати в локдаун

4 Квітня 2021 15:51
У Миколаєві на ринку «Колос» підприємці відмовляються виконувати приписи карантину і продовжують працювати. Сьогодні вони зі скандалом відхилили вимоги поліції та чиновників. Правоохоронцям довелося поїхати з місця подій.

Про це повідомляють «Никвести». Трансляція з місця подій велася на сторінці «300 николаевцев» у Facebook.

Зазначається, що на ринок сьогодні прибули заступник голови ОДА Ігор Кузьмін і депутат міськради Олександр Розумний. Представники влади вимагали від підприємців виконати умови карантину, які забороняють роботу непродовольчих ринків.

Підприємці, своєю чергою, наполягали, що на ринку потік людей набагато менший, ніж в супермаркетах, а тому вони не розуміють, чому не можуть працювати в той час, коли робота супермаркетів не заборонена. Також вони заявили, що, незважаючи на всі обмеження, від них вимагають 100% плати за оренду торгових місць і сплату податків.

Працівники ринку кричали: «Ми вам не довіряємо!» і вимагали, щоб на місце приїхав мер Олександр Сєнкевич або голова ОДА Віталій Кім.
Інтереси підприємців представляв адвокат Андрій Толпекін. Він заявив, що підприємці готові обговорювати формат подальшої роботи з посадовцями за круглим столом, але на присутність поліції на ринку будуть реагувати жорстко. «Нехай поліція піде. Крові нам тут не потрібно, це найстрашніше».

Після години спілкування на підвищених тонах посадовці і поліцейські покинули територію ринку, а підприємці повернулися до роботи.

Відповідно до зонування МОЗ, Миколаївська область входить в «червону зону» карантину. Карантин в Миколаєві був посилений з 3 квітня. Зокрема, заборонили роботу непродовольчих ринків і магазинів. Однак, попри нові обмеження, торговці речового ринку відкрили свої контейнери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Внук Показати IP 4 Квітня 2021 16:23
Молодці!
Да уж Показати IP 4 Квітня 2021 16:46
А як почнуть штабелями лягати, прям на тих ринках ... що тоді? Карантин потрібен по всій країні, мінімум на 2 тижні. Це життя людей. Тим більше є АНТИКОВІДНИЙ ФОНД !
Внук до Да уж Показати IP 4 Квітня 2021 18:53
Де ті штабелі???? ніхто на ринках не падає, не сійте паніку
Народна прокуратура Показати IP 4 Квітня 2021 17:19
Найперше, що у нас закривають - це ринки. От цікаво, це тому, що вони найбеззахисніші, чи тому, що проведеними дослідженнями доказано, що саме на ринках найбільша небезпека інфікуватись? Невже упродовж півтора роки цьому міністру Степанову і його шакалу - головному санітарному лікарю Ляшку не можна було, спираючись на дані від регіональних управлінь охорони здоров'я, проаналізувати найбільш небезпечні з точки зору передачі вірусу місця і галузі суспільної діяльності. Вони ж так люблять щоденно наводити статистичні дані про кількість хворих. І чим продовольчий ринок відрізняється від непродовольчого у цьому плані?
Внук до Народна прокуратура Показати IP 4 Квітня 2021 18:54
Просто та статистика робиться під замовлення Степанова і Ляшка в кабінетах чисто технічно, а не на основі яких-небудь досліджень
Реал Показати IP 4 Квітня 2021 21:55
Дуже правова у нас держава куди не кинься. Але людям це подобається, судячи по коментарях. Тоді питання, а для чого нам держава, якщо є думка окремих. І не суть в правильності, чи не правильності карантину.
Внук до Реал Показати IP 5 Квітня 2021 08:20
Якраз в цьому і суть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus