USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Відвідуваність ТРЦ у червоних зонах впала на 30-50%

11 Листопада 2021 07:40
Після посилення карантинних заходів в Україні відвідуваність торговельно-розважальних центрів зменшилася в середньому на половину, а продажі подекуди впали на 80%.

Як повідомляє Укрінформу, про це на пресконференції на тему «Перші результати роботи ритейлу та ТРЦ під час карантину» сказав голова правління Асоціації ритейлерів України Андрій Жук.

За словами Жука, люди не лише рідше відвідують ТЦ й ТРЦ, а й відкладають покупки, притримуючи гроші «до кращих часів». Як наслідок, значних збитків зазнають не тільки підприємства ритейлу та їхні орендатори, а й бюджети всіх рівнів. Наводячи за приклад одну з великих компаній фешн-ритейлу, він зазначив, що за місяць її роботи в червоній зоні державний та місцеві бюджети втрачають до 40 мільйонів гривень податків.

При цьому учасники пресконференції особливо наголошували, що листопад і грудень – найважливіші місяці року для ритейлу. Оскільки обсяги продажів в цей період зазвичай суттєво зростають. Цього ж року, за прогнозами, роздрібний товарообіг навпаки може впасти – ледь не на 60-70%.

Читати ще: Волинь з понеділка – у червоній зоні: що це означає

Для покращення ситуації учасники ринку просять владу скасувати обмеження щодо відвідування ТРЦ у червоній зоні людьми, які мають одну дозу щеплення, а також утриматися від впровадження додаткових обмежень на місцях – понад загальнодержавні карантинні заходи, передбачені урядовою постановою.

Як повідомлялося, за правилами червоної зони відвідувачі ТРЦ мають пред’являти COVID-сертифікати. Невакцинованих не мають пускати. У столиці діти та підлітки можуть відвідувати ТРЦ тільки з батьками, які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
думка Показати IP 11 Листопада 2021 08:19
А чому тепер плакатись? Хто заважав все робити, щоб такого не було?!
Народна прокуратура Показати IP 11 Листопада 2021 12:41
А збитки несуть тільки ТРЦ? А кафе, ринки, інші магазини ні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus