USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У НАБУ підтвердили затримання в Києві екс-партнера Кононенка Дмитра Крючкова

15 Квітня 2019 22:28
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) підтвердили інформацію про те, що голова правління ПрАТ Енергомережа, екс-нардеп та колишній партнер Ігоря Кононенка Дмитро Крючков, підозрюваний у розкраданні коштів підконтрольних державі обленерго, прилетів до Києва.

Про це повідомляє НАБУ на сторінці в Facebook, в понеділок, 15 квітня.

За даними відомства, протягом 48 годин з моменту затримання суд має обрати йому запобіжний захід.

У НАБУ зазначили, що клопотатимуть перед судом про арешт підозрюваного з альтернативою застави в розмірі 346,22 млн грн.

Зазначається, що Крючкова підозрюють у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн.
Дмитро Крючков кілька років очолював компанію «Енергомережа», під неофіційним управлінням якої перебували кілька обленерго, компанія «Центренерго», «Київенерго-холдинг» і низка ТЕЦ, включаючи Одеську і Миколаївську. Через цю компанію перекачували величезні гроші з державних підприємств. Крючков входив в оточення народного депутата від БПП і правої руки президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка, якого називають «смотрящим» за українською енергетикою.

Пізніше Крючков порвав з Кононенком і фактично втік з України в 2017 році, коли НАБУ порушило проти нього справу за незаконне виведення з «Запоріжжяобленерго» близько 1,4 млрд гривень. Весь цей час він перебував у Німеччині, але в березні написав заяву про згоду на добровільну екстрадицію в Україну.

Тепер він повернувся в Україну і, очікується, буде свідчити проти Петра Порошенка та Ігоря Кононенка. Власне, «давати свідчення» проти чинної влади Крючков почав ще з Мюнхена. Він розповів про корупційні схеми, які були вибудовані «смортящими» на державних підприємствах – «Центренерго» і Одеський припортовий завод.

А недавно передав програмі «Схеми» записи телефонних розмов і назвав частку тандему «Порошенко-Кононенко» з усіх схем – 50-75%.

Детальніше про те, хто такий Крючков і чим його свідчення можуть бути небезпечні для Порошенка і Кононенко можна прочитати тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus