USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Газ для українців подешевшав: у «Нафтогазі» назвали нову ціну

23 Квітня 2020 09:13
У квітні оптова ціна на газ для населення, виробників тепла та інших захищених споживачів знизилася до 2,9 гривні за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування), що на 15% менше, ніж у березні.

Про це повідомила пресслужба Нафтогазу.

У компанії відзначили, що зниження ціни на газ для населення пов’язане з появою на внутрішньому ринку нового ліквідного цінового індикатора.

«Оператор газотранспортної системи України провів тендер на закупівлю газу на період поставки березень-грудень 2020 року, і торги продемонстрували, що в Україні існує значна конкуренція, яка призводить до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу», – заявили в Нафтогазі.

Таким чином, оптова ціна у квітні встановлена на рівні, який на 15% нижчий від ціни у березні.

Також у Нафтогазі зазначили, що із січня 2020 року ціна на газ для населення впала на 38%.

«Рахунки за газ у квітні повинні знизитися і через закінчення опалювального сезону, і через зменшення відпускної ціни Нафтогазу», – заявив голова правління компанії Андрій Коболєв.

Раніше в Нафтогазі повідомили, що ціни на газ, в тому числі для населення, продовжать знижуватися щонайменше до літа. У березні оптова ціна на газ для населення знизилася на 14% порівняно з лютим і становила 3,4 гривні за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
правдива_Я Показати IP 23 Квітня 2020 09:24
В інших країнах він сут'єво подешевшав но не в Україні... Ну хто ж буде "золоту" жилу, на який сидить, різати?! :) Ще з людей здеруть з наваром і не малим! :(
так таки так до правдива_Я Показати IP 23 Квітня 2020 15:44
Зате ціна на електроенергію завдяки *волинянину герусу* -зашкалює! і ми з того горді,що він очолює комітет у парламенті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus