USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Нацбанку презентували пам’ятну монету «Рік Дракона»

24 Листопада 2023 20:41
У Національному банку з 24 листопада вводять в обіг пам’ятну монету «Рік Дракона» номіналом у 5 грн та тиражем у 80 тис. штук.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Рік наближається до завершення, і ми, як планували, готові презентувати вам традиційну пам’ятну монету у стилі 12-річного східного календаря із символом наступного року – Драконом. Однак дещо незвичну – з присвятою Збройним Силам України.

Для нас 2024-й – це передусім рік продовження боротьби, героїзму та мужності наших воїнів, які зустрінуть його на фронті, захищаючи Україну», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: НБУ випустив в обіг памʼятну монету «Антонівський міст»

Тому нова пам’ятна монета «Рік Дракона» міститиме також шеврон Збройних Сил України як символ відваги та сили наших захисників.

На реверсі монети в центрі зображено стилізований символ східного календаря 2024 року – дракона. Праворуч на драконі – шеврон Збройних Сил України. На аверсі по колу зображені 12 символів східного календаря, в центрі кола – стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на дракона.
Придбати пам’ятну монету «Рік Дракона» можна вже з 24 листопада в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Крім того, поступово монета реалізовуватиметься і банками-дистриб’юторами (АТ АБ «Укргазбанк», АТ «АБ «Радабанк», АТ «Таскомбанк», АТ КБ «ПриватБанк») у міру відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus