USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У новому інфекційному відділенні волинської лікарні централізовано подаватимуть кисень до палат

15 Грудня 2021 17:54
У центральному корпусі Володимир-Волинського медоб'єднання, куди переносять інфекційне відділення, тривають ремонтні роботи та облаштування централізованого подавання кисню до палат.

Про це Суспільному повідомив медичний директор медзакладу Віталій Баюн.

З його слів, відділення на другому поверсі лікарні оптимізовують під потреби пацієнтів з коронавірусною хворобою. Нині у старому відділенні, де поки що розміщене інфекційне, є лише концентратори.
«У нас є киснева станція на 85 літрів, плюс використовуємо концентратори. Щоб надавати це на місці, станція буде розміщена біля головного корпусу. Проведено більшість робіт із облаштування точок, де будуть надавати кисень пацієнтам», – зазначив він.

У новому приміщенні для інфекційного відділення завершують ремонт: майстри затирають стіни, фарбують, вкладають плитку та дороблюють дрібні деталі, розповіла майстриня Галина Мицюк.
Як повідомив Віталій Баюн, нове відділення розраховане на 20 ліжок, із них половину передбачено для дітей. У більшості палат є туалет, у деяких буде душ. Зі слів медика, сестринський середній та лікарський медперсонал переводять у нове відділення без змін, а щодо роботи технічних працівників ще вирішують.

Як розповів завідувач інфекційного відділення лікарні Дмитро Потирук, зараз воно розташоване за два кілометри від головного корпусу. Через це лікарів та пацієнтів возять з одного приміщення в інше, щодня сюди з головного корпусу привозять їжу хворим.
Пацієнтів із короновірусною хворобою лікують на другому поверсі будівлі, якій понад сто років, і у двох боксах на вулиці, які облаштовано в старих одноповерхових будинках.

«Дуже маємо проблеми, надто коли людина не ходяча, маломобільна й треба зробити рентген чи УЗД, труднощі і з переведенням хворих киснево-залежних: ковід може швидко прогресувати. Важчих відправляємо в центральний корпус. Коли людині різко стає зле, потрібні консультації кардіолога й терапевта, то стараємося, наскільки це можливо, зробити це в телефонному режимі», – повідомив Дмитро Потирук.
Як розповів голова громади Ігор Пальонка, приміщення, де нині відбувається ремонт, раніше використовували для відділення жіночої консультації, яке перенесли у пологовий.

«Цього року на наше ТМО з місцевого бюджету виділили майже 20 мільйонів гривень на розвиток: це і ремонтні роботи, й придбання медобладнання, й оплачуємо з бюджету громади за комунальні послуги, а це десь сім мільйонів гривень», – зазначив він.

Ремонт планують завершити до кінця року, а відкрити відділення хочуть у січні 2022-го.

Окрім інфекційного відділення, недужих у Володимирі-Волинському лікують в переобладнаному терапевтичному відділенні на 150 ліжок у центральному корпусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus