USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську хочуть будувати житло для переселенців

19 Травня 2022 08:58
У Нововолинську обговорюють будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб. Для цього планують залучити міжнародні кошти.

Про це БУГу розповів міський голова Борис Карпус.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ у місті зареєструвалося понад 10 тисяч переселенців. Частина з них уже повернулась у свої домівки або виїхала за кордон. Станом на 18 травня у Нововолинську проживають майже 7 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них – 1,5 тисячі людей розміщенні у гуртожитках навчальних закладів, де їх забезпечують їжею та речами першої необхідності.

Тож наразі розглядають можливість будівництва житла для людей, які хочуть залишитися в Нововолинську. Для цього планують залучити іноземні кошти. Уже створенні робочі групи, які мають напрацювання. Ведуться перемовини з міжнародними партнерами. Планується будівництво будинків.

Також розглядається можливість будівництва нового гуртожитку для працівників підприємства, яке можливо вдасться релокувати. Наразі тривають перемовини щодо його переїзду у Нововолинську громаду.

Крім того, нині проводяться ремонтні роботи у таборі Прикордонник. Там створюються умови, щоб в будь-який момент переселити туди людей у разі необхідності. Очікувана вартість робіт – близько 2 млн грн. Облаштовуються будиночки, замінюються вікна, дахи, проводяться роботи по заміні електрики. Очікується, що їх туди переселять, якщо розпочнеться навчальний процес і до гуртожитків повернуться учні та студенти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus