USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську можуть скасувати платний проїзд для дітей з багатодітних сімей

27 Листопада 2017 11:40
Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом до Нововолинської міської ради, аби та скасувати рішення про запровадження платного проїзду дітей з багатодітних сімей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

10 жовтня 2017 року Нововолинська міська рада прийняла рішення №19/8 «Про перелік категорій громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі» .

Цим рішенням затверджено перелік категорій громадян, яким будуть додатково, окрім держзамовлення на соціально значущі послуги, надаватись безоплатно та бездотаційно послуги при здійсненні перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах (при пред’явленні відповідного посвідчення) в режимі маршрутного таксі. У підпункті сьомому пункту першого вказано, що діти з багатодітних сімей будуть сплачувати кошти за проїзд, як діти шкільного віку.

Проте статтею 13 Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що дітям з багатодітних сімей надається пільга на

безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі) за наявності посвідчення встановленого зразка.

Таким чином, підпункт сьомий пункту першого оскаржуваного рішення в частині встановлення платного проїзду дітям з багатодітних сімей

суперечить вимогам чинного законодавства України й прокурори в суді наполягатимуть на його скасуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Листопада 2017 11:55
Новік то ж маленьке містечко, можна сказати то посьолок, скільки тут тут треба йти не то шо їхати. Але люди вже звикли їхати за безплатно і діточок своїх навчили шоб навіть одну зупинку не пішки пройти а проїхати за так. От пенсіонерам то вже важче. Пенсіонерів треба возити за безплатно!
громадянам Показати IP 27 Листопада 2017 12:38
не будьте дурні, прокуратура так старається, бо їм в обласному бюджеті заклали кошти на їх професійні пільги, а Вам забули навіть копійку виділити. От прокурори стараються за шкурний інтерес. Законники хе?ові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus