USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську шиють теплі речі для військових

24 Листопада 2022 23:43
Підприємиця Оксана Станицька співпрацює із волонтерами Нововолинська з 2014 року. Нині відгукнулась на їхню пропозицію та надала цех для пошиття теплого одягу військовим.

До роботи залучила 15 своїх швачок, які працюють на волонтерських засадах, розповіла Суспільному жінка.

З її слів, у цеху виконують і індивідуальні замовлення військових, і замовлення для підрозділів. Нині шиють партію одягу – 101 комплект. До нього входять теплі шапки, куртки, бафи та балаклави.

«Розкроювати комплекти військового одягу допомагають працівниці Нововолинської швейної фабрики, у них великий закрійний цех, а ми усе зшиваємо», – каже Оксана Станицька.
Фліс для потреб військових запропонували придбати партнери з-за кордону, каже волонтер Олександр Вербинський. Додає: спочатку привезли три рулони тканини на 120 метрів, тепер ще п'ять.
Тетяна Корінна на початку повномасштабної війни з сім'єю приїхала до Нововолинська із Харкова. Нині працює у швейному цеху та волонтерить.
Читати ще: Шапки, шкарпетки та сидіння: лучанка в’яже теплі речі для захисників

«Це ніби наша віддача, ми теж воюємо, тільки тут. Як просять, так ми все робимо: то сумочки шили, тепер одяг солдатам, влітку шили теж літній одяг», – розповідає переселенка.

Майстриня цеху Наталія Ушарук про потреби військових знає від брата, який зараз воює. Жінка каже: як тільки виникає потреба – в цеху відкладають комерційні замовлення та працюють для армії.
Читати ще: Як сімейна фабрика з Луцька почала шити взуття для військових

Координує роботу волонтерів у Нововолинську Катерина Варвус. Пошиття теплого одягу – лише один із напрямків роботи гуманітарного штабу Нововолинськ Help, каже вона. Налагодили цю роботу, бо отримали запит від військових.

Волонтери Нововолинськ Help, зазначає Катерина Варвус, сподіваються на подальшу підтримку закордонних партнерів тканиною та фурнітурою, а також купівлею генератора, адже у цеху, як і скрізь по Україні, вимикають електроенергію, а це призупиняє роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus