USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ПАРЄ офіційно заявили, що літак МН-17 був збитий російською ракетою «Бук»

23 Червня 2022 22:06
Літак МН-17 був збитий у небі над Донбасом у 2014 році російською ракетою «Бук». Такого висновку дійшли у ПАРЄ, спираючись на докази з боку України та Нідерландів.

У ПАРЄ одноголосно затвердили резолюцію про притягнення до відповідальності винних за збиття літака рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines, пише 24 канал.

«На підставі доказів, наданих доповідачеві українськими та нідерландськими органами влади, Асамблея вважає найбільш переконливим сценарієм, що рейс MH17 був збитий ракетою «Бук», наданою проросійським збройним формуванням російською армією», – йдеться у повідомленні на сайті ПАРЄ.

ПАРЄ звинуватила Росію у дезінформації, оскільки російська сторона представила сфальсифіковані дані радарів, супутників та інші дані, щоб приховати правду.

Версії росіян, відповідно до яких український винищувач СУ25 або МіГ29 збив MH17, були повністю спростовані. Також спростовано версію, що причиною катастрофи стала українська ракета «Бук», яка буцімто була випущена з підконтрольної уряду території.

У резолюції Асамблея закликала Росію співпрацювати з JIT шляхом надання їй усієї запитуваної інформації. ПАРЄ просить США та НАТО надати JIT усі радіолокаційні та супутникові зображення, перехоплені комунікації та інші дані, які можуть допомогти притягнути до відповідальності всіх винних у збитті MH17.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року у небі над Донбасом проросійські військові збили пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», який виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. Унаслідок катастрофи загинули 298 людей, серед яких – 198 громадяни Нідерландів.

Прокуратура Нідерландів висунула звинувачення у справі проросійським бойовикам – Ігорю Гіркіну, Сергію Дубинському, Леоніду Харченку та Олегу Пулатову. Останній досі відкидає звинувачення.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВВ Показати IP 25 Червня 2022 01:02
Цікаво, чим займалась ОБСЄ в Україні, в них же ж і докази були. Чому тільки зараз підняли це питання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus