USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Парижі акція проти свавілля копів переросла в сутички

20 Березня 2017 10:08
Поранені поліцейські і затримані активісти. У Парижі акція проти свавілля копів переросла в сутички між протестувальниками і поліцією. В демонстрації взяли участь більше семи тисяч людей, інформує канал 24.

Приводом для акції стало жорстоке поводження правоохоронців при затриманні. Активісти пройшли від площі Нації до площі Республіки в центрі міста. Люди скандували імена жертв поліцейського насильства і гасла про безкарність поліції.

Під кінець ходи кількасот молодиків почали жбурляти пляшки із запальною сумішшю в бік поліції, а ще били вітрини магазинів. У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ і затримали кількох активістів.

Ми хочемо, щоб французька система правосуддя визнала злочини поліції. Щоб злочинці були покарані і засуджені. І ми вимагаємо встановлення меморіальної дошки на згадку про убитих. Бо це не природна смерть, а вбивство від рук копів, – сказала сестра жертви свавілля поліції Рама Дієнг.



Додамо, це вже друга така акція проти свавілля французької поліції. Організували її батьки загиблих і правозахисники. Хвиля протестів піднялась після того, як в лютому цьогоріч при затриманні темношкірого чоловіка поліція перевищила повноваження. Поліцейські побили його і зґвалтували. Причетним до затримання поліцейським оголосили підозру, а чоловік вже повернувся з лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus