USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заворушення в Парижі: понад 100 поранених та 270 затриманих

1 Грудня 2018 23:45
У Парижі сьогодні під час акції протесту, яка переросла в заворушення, проти підвищення цін на паливо поліція затримала 270 осіб.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на CNEWS.

Зазначається, що 110 осіб отримали травми, включаючи 17 поліцейських.

Як повідомляє Reuters, учасники акції кидали в поліцейських вибухівку, палили автомобілі та розбивали вітрини магазинів.

Поліція використовувала світлошумові гранати, сльозогінний газ і водяні гармати проти протестувальників на вершині Єлисейських полів і в декількох інших місцях по всьому місту, включаючи площу Бастилії. Більше десятка станцій метро було закрито.

Акція «Жовтих жилетів» розпочалася 17 листопада і проходить вже третій вікенд поспіль. Учасники акції скоординувалися через соціальні мережі. Протестувальники блокували дороги по всій Франції і перешкоджали доступу до торговельних центрів, фабрик і деяких складів палива. Деякі експерти стурбовані тим, що до руху «Жовтих жилетів» могли проникнути агресивні крайні праві і крайні ліві групи.

Сутички між учасниками акції і поліцейськими також спалахнули в інших містах і селищах.

У Франції з 17 листопада тривають акції проти підвищення цін на паливо, організовані ініціативою «Жовті жилети». Протестний рух спрямований проти планів уряду продовжити підвищення податків на паливо в 2019 році. Учасники акцій заявляють, що підвищення податку вже призвело до зростання цін на паливо до рівня, що не спостерігався з початку 2000-х років. Зараз один літр бензину А-95 у Франції коштує близько двох євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 2 Грудня 2018 00:51
То шо в них майдан чи шо. Як в нас тодi розганяли то погано, а як в них то добре
456 до Анатоль_ Показати IP 2 Грудня 2018 19:32
Чому євроспільнота не засуджує французьких правоохоронців за розгін активістів, отже порушення прав людини за це, тільки в ненки України. То кому був вигідний майдан в 2013-2014 рр. догадайтесь, напевно не тільки Європі та Америці...
Я Показати IP 2 Грудня 2018 06:08
де вереск пгавозахисників? де занепокоєність держдепу?? чому кговавий макрон ще президент????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus