USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У підрозділах щодоби чергують понад 150 людей: як волинські рятувальники готувалися до зими

2 Грудня 2023 13:58
Через випадання снігу та зниження температури повітря зросла загроза надзвичайних подій на дорогах, кількість пожеж в житловому секторі тощо. Для реагування на виклики за номером 101 на цілодобовому чергуванні в підрозділах щодоби чергує понад 150 рятувальників (ще стільки ж – у резерві), більше 40 одиниць техніки для гасіння пожеж і виконання аварійно-рятувальних робіт, а також потужна інженерна техніка.

Про це інформують у ГУ ДСНС Волинської області.

Для надання допомоги населенню у критичних ситуаціях, порушенні роботи систем життєзабезпечення в підрозділах служби 101 розгорнуто 37 пунктів незламності, у їх числі – 9 мобільних пунктів на базі наметів.

Читати ще: На дорогах Волині до боротьби з снігом задіяли 55 одиниць техніки

Усі пункти незламності забезпечені генераторами, комплектами освітлення, засобами обігріву (тепловими гарматами, твердопаливними печами, обігрівачами), медичними аптечками, засобами приготування теплої їжі, продуктами харчування першої необхідності.

Читати ще: Як комунальники у Луцьку ліквідовують наслідки снігопаду

У разі ускладнення ситуації підрозділи служби цивільного захисту можуть забезпечити енергоживленням від силових електростанцій об’єкти критичної інфраструктури, інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій за допомогою мобільних екіпажів, першочергове надання допомоги в забезпеченні транспортування хворих до лікувальних закладів та транспортним засобам, що перевозять дітей, застосування важкої інженерної техніки для розчищення заметів на дорогах тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 3 Грудня 2023 17:29
150 рятувальників чергують це лише одна зміна, всього в області 600 рятувальників що чергують, виїжджають на ліквідацію пожежі та надзвичайні ситуації !!! А решта 500 сидять в кабінетах управлінь під час війни і воюють на нарадах з паперами і кавою в інтернетах!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus