USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Південній Африці випав сніг: побито багаторічні рекорди температур

25 Липня 2021 18:36
У Південній Африці (ПАР) – державі на самому півдні материка – різко похолодало, країну засипало снігом. 22 і 23 липня там було побито щонайменше 19 температурних рекордів, багато з яких трималися понад 30 років.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Південноафриканського погодного сервісу (SA Weather Service) в Twitter, пише OBOZREVATEL.

Наприклад, у найбільшому місті ПАР Йоганнесбурзі температура повітря опустилася до -7 градусів за Цельсієм, тоді як попередній рекорд в 6,3 градуса був зафіксований 61 рік тому.
Незважаючи на те, що в південній півкулі зараз зима, такі погодні умови є нетиповими для Південної Африки. Місцеві жителі були здивовані снігом, що несподівано випав, і ділилися фото та відео в соціальних мережах.

Морози прийшли в ПАР із Антарктики. Про те, що погода незабаром погіршиться, громадян попереджали ще напередодні, 19 липня.
Метеорологи зазначили, що після вихідних протягом наступного тижня температура буде поступово підвищуватися, але місцями стовпчики термометрів, як і раніше, будуть на позначках нижче нуля.
"#Snowstorm in #Africa!" #Snow in #SouthAfrica this week with 19 records smashed in past 24 hours for #ColdestDayEver! pic.twitter.com/oDtq17Wk1u— South Africa People - SAPeople.com (@sapeople) July 23, 2021
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus