USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Південній Кореї змінюють систему підрахунку віку: жителі країни помолодшають

9 Грудня 2022 22:39
Парламент Південної Кореї прийняв закон, який скасовує систему підрахунку віку – так званий «корейський вік».

Відповідно до закону, система скасовується в офіційних документах з червня 2023 року, і всі інстанції переходять на стандартну міжнародну, передає Бі-бі-сі.

Як заявив представник правлячої «Партії народної влади» Ю Сан Бом, перегляд спрямований на скорочення соціально-економічних витрат, оскільки через плутанину в системах підрахунків виникає багато правових і суспільних суперечок.

До нинішнього моменту найпоширенішим методом підрахунку віку населення в країні був так званий «корейський вік», коли людині записують 1 рік в момент її народження, і потім роки додаються в кожен перший день місячного Нового року (а не в день народження, як в інших країнах).

За іншим методом, який також використовується в Південній Кореї, новонародженому зараховують нуль років, і перший рік життя додають 1 січня. Цей метод використовують переважно для визначення віку, з якого дозволено вживати алкоголь і купувати сигарети.

При цьому стандартну міжнародну систему – коли при народженні записують нуль років, і додають роки в кожен наступний день народження – в Південній Кореї з 1960 року використовують для медичних і юридичних цілей.

Таким чином, південнокорейцю, народженому 31 грудня 2002 року, до 8 грудня 2022 року буде 19 років за міжнародною системою і 20 або 21 рік за двома системами, що існують в Південній Кореї.

«Коли люди виявлять, що вони на рік або два молодші, це матиме позитивний вплив на суспільство», – вважає глава Міністерства законодавства Південної Кореї Лі Ван Гю.

За його словами, уряд буде широко просувати нову вікову систему, щоб допомогти їй прижитися в повсякденному житті громадян.

«Для серйозних змін потрібні не тільки адміністративні заходи, а й громадські зусилля по руйнуванню культури, заснованої на рангах», – зазначив Кім Чон Квон, професор права університеті Чунганг в Сеулі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus