USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У платіжках за газ українцям виставляють завищені цифри. Як перевірити лічильник

26 Лютого 2021 15:10
У платіжках за газ українцям збільшили суми через «температурні коефіцієнти».

Як повідомляє консультаційний центр для населення «ГазПравда», перший раз температурний коефіцієнт враховується в тарифі на розподіл газу. Другий – на цей же обсяг в оплаті за сам газ. Третій раз цей коефіцієнт нараховується автоматично самими газовими лічильниками, які мають термокомпенсацію або так зване «директивне приведення» до стандартних умов.

«Частина споживачів виявляє, що їм ці додаткові обсяги нарахували тричі. І все це під виглядом «приведення до стандартних умов», – зазначили в консультаційному центрі.

Споживачам рекомендують перевірити, який саме встановлено лічильник. Якщо встановлено лічильник з термокомпенсацією або «директивним приведенням» до стандартних умов – споживач має право вимагати від облгазів компенсацію переплат.
Як зрозуміти, що у вас лічильник з термокомпенсацією

На лічильнику мають бути позначки «ТБ = 0°С» або «Тб = 15°С»;

У типорозмірі має бути буква «Т»

Також необхідно повірити особистий кабінет користувача на сайті облгазу. Там має бути запис «лічильник з елементами температурної компенсації» або подібний. У цьому випадку користувач має право на отримання компенсації за переплату, пов’язану з термокомпенсацією.

Право на коригування дають наступні записи в особистому кабінеті:

– «В опалювальному приміщенні на відстані не більше 0,5 м від входу газопроводу»;

– «В опалювальному приміщенні на відстані більше ніж 0,5 м і менше ніж 1,5 м від входу газопроводу»;

– «Поза приміщенням на відстані менше ніж 1 м від виходу газопроводу»;

– «Поза приміщенням на відстані понад 1 м від виходу газопроводу».

У цьому випадку користувач може звернутися в облгаз і отримати коригування обсягу споживання, а відповідно й у постачальника зменшення плати за газ.

З 1 січня 2021 року в Україні діє нова ціна на газ, яку запропонували постачальники газу в рамках відкриття конкурентного ринку газу.

Газопостачальні компанії пропонують населенню України в січні купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр, при цьому мінімальна ціна вище грудневої ціни на 11%, а максимальна – на 20,5%.

Крім того, з 1 січня в Україні почали діяти нові тарифи на транспортування газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 26 Лютого 2021 15:36
ВЫ это серьезно? Кто нибудь там добился какой нибудь правды? Нет на них ни суда ни управы никакой.Как хотят так и считают
Отакої Показати IP 26 Лютого 2021 16:13
А чому Самгаз.чому фірташівський самгаз,споживач за свій кошт має право вибору.
Юра Рабон Показати IP 26 Лютого 2021 17:32
Тут вносиш показники на сайті, а вони зникають, ставлять прогнозоване і хочуть надурити. Покидьки вже знахабніли через край. Як можна розібратися з тим транспортуванням??? Так суцільний обман. Поки перестав сплачувати взагалі.
скептик Показати IP 27 Лютого 2021 10:07
з гзовою мафією боротись можна і треба. оскаржувати їх дії та рішення НКРЕКП про ціну розподілу в судах. писати скарги в антимонопольний комітет. одна-дві тисячі позовів дадуть ефект. не допоможе - акції протесту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus