USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У поліції прокоментували порушення виборчого процесу на Волині

19 Липня 2019 13:07
23 адмінпротоколи та наразі жодного кримінального провадження: повідомлень про факти порушень виборчого законодавства в області надходить менше, ніж було під час виборів президента.

Про це стало відомо під час пресконференції на тему «Підсумки передвиборної кампанії на Волині: результати спостереження ОПОРИ та реагування поліції на порушення» 19 липня у Луцьку.

Говорячи про порушення виборчого процесу, начальник ГУ Нацполіції у Волинській області Петро Шпига повідомив, що на території області ситуація контрольована та стабільна. За час виборчої кампанії зареєстрували 110 повідомлень про порушення законодавства щодо виборчого процесу. Реагували на всі повідомлення, у тому числі ті, які виявляли під час моніторингу мережі інтернет.
За всіма повідомленнями будуть ухвалені рішення, наразі склали 23 адмінпротоколи, 17 з яких спрямували до суду. Триває тісна співпраця з іншими правоохоронними органами, зокрема, з СБУ, прикордонним загоном та Нацгвардією, а також з громадськими організаціями області. Петро Шпига пообіцяв, що поліція буде принципово відвертою і діятиме незалежно від політичної приналежності порушників законодавства, щоб вибори в області відбулися демократично.

Своєю чергою, заступник начальника слідчого управління ГУ Нацполіції в області Андрій Литвин поінформував, що слідчо-оперативні групи вивчають усі матеріали, які надходять щодо порушення виборчого законодавства. За наявності ознак кримінальних правопорушень відомості вноситимуть до ЄРДР. За усіма фактами ухвалюють належні рішення, наразі кримінальних проваджень, які стосувалися б порушень виборчого процесу, не зареєстрували.
Зі слів управління превентивної діяльності ГУНП Володимира Солоненка, порівняно з президентськими виборами реєструють значно менше порушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus