USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі анонсували нові документи для українських біженців

27 Жовтня 2022 19:16
У Польщі планують дозволити українським біженцям поки що не отримувати «карти побиту» – дозволи на тимчасове проживання.

Відповідні зміни підготували в Міністерстві внутрішніх справ та адміністрації Польщі, повідомляє ТСН.

Згідно із запропонованою ініціативою, для громадянам України хочуть ліквідувати можливість отримання «карт побиту» у спрощеному порядку. Замість цього до закону про допомогу біженцям з України планують внести новий пункт, який передбачає видавання українцям, які приїхали до Польщі після 24 лютого, однорічних дозволів на проживання.

Очікується, що вищезазначені зміни до закону будуть ухвалені протягом листопада. Тоді ж і з’являться деталі щодо нововведення.

Нагадаємо, польський уряд планує декілька нововведень щодо умов перебування українських біженців. Зокрема, обов’язковим стане отримання номеру PESEL, сплата проживання у пунктах масового розміщення тощо.

Як повідомлялося, в Польщі ZUS перевіряє українських біженців, які виїздять з Польщі на понад місяць, і скасовує таким особам виплати за програмами «500+» або «Сімейний капітал опікунський». Вже понад 80 тисяч громадян України залишилися без виплат внаслідок тривалого виїзду з Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus