USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Як українцям отримувати пенсії в Польщі на валютний рахунок

6 Березня 2023 07:39
Українські пенсіонери, які через війну переїхали до Польщі, зможуть отримати пенсії на валютний особовий рахунок, відкритий у польському банку. Це стосується лише тих осіб, яким призначили пенсію в Україні раніше, ніж вони виїхали за кордон.

Роз’яснення для українських пенсіонерів підготували Мінреінтеграції та Пенсійний фонд України.

Щоб отримувати пенсії на валютний рахунок у Польщі українським пенсіонерам потрібно подати документи через Установу соціального страхування Республіки Польща (ZUS).

Для отримання пенсій у Польщі необхідно надати такі документи:

• паспорт;

• довідка про присвоєння номера UKR Pesel або карта побуту для посвідчення особистості;

• реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

• пенсійне посвідчення (за наявності);

• довідка з банківськими реквізитами особистого (валютного) рахунку, відкритого в польському банку.

Насамперед пенсіонерам-переселенцям потрібно звернутися до територіального органу ZUS за місцем проживання на території Польщі та надати пакет документів. Потім територіальний орган ZUS має засвідчити та заповнити всі необхідні формуляри на основі наданих документів. А далі їх надсилають до відповідного органу у ПФУ.

Орган ПФУ розгляне документи та винесе відповідне рішення, про яке повідомить переселенця та ZUS. Пенсію будуть переказувати щоквартально на особистий валютний рахунок пенсіонера, відкритий у польському банку в євро за курсом Нацбанку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus