USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Польщі десятки мігрантів влаштували бунт у центрі для іноземців

26 Листопада 2021 08:45
У Польщі в четвер, 25 листопада, мігранти влаштували бунт у центрі для іноземців, розташованому в селі Венджин Любушського воєводства.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на wPolityce.pl.

За словами співрозмовника видання, кілька десятків мігрантів намагалися «зламати загородження, зокрема паркан, і втекти з центру, що перебуває під охороною».

Речниця Прикордонної охорони Польщі Ганна Михальська вказала, що на території центру зараз перебувають близько шести сотень мігрантів, 358 з яких є громадянами Іраку.

У четвер близько сотні з них почали поводитися агресивно. «Ці люди почали трощити паркан. Вікна в центрі також були розбиті, – розповіла Михальська. – Вони хочуть виїхати з центру, незадоволені своїм перебуванням. Усі ці люди хочуть поїхати до Німеччини».

Вона підкреслила, що іноземці не мають небезпечних інструментів, однак використовують «різні меблі».

У зв’язку з інцидентом до центру виїхали правоохоронці, надзвичайники та прикордонники зі штабу в Кросно-Оджанську. Наразі вони ведуть переговори з агресивними мігрантами.

Зазначається, що центр розташовано на місці колишнього навчального військового центру від літа цього року. У ньому одночасно можуть перебувати декілька сотень іноземців, затриманих за нелегальне перебування в країні.

Територія захищена декількома парканами, тож жодному мігранту не вдалося втекти. За попередніми даними, причиною бунту стала підготовка керівництва центру відправити назад до Іраку групу людей, які «не відповідають умовам отримання права на проживання».

Нагадаємо, з травня 2021 року Польща, Литва та Латвія відзначають збільшення потоку мігрантів з країн Близького Сходу, які прагнуть потрапити до ЄС через Білорусь.

Ситуація особливо загострилась 8 листопада, коли до кордону з Польщею з боку Білорусі підійшли кілька тисяч мігрантів. З того часу вони намагаються силою прорвати кордон у напрямку Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор луцький Показати IP 26 Листопада 2021 11:04
Приспати тих іділовців-іракців,завантажити в військовий транспортний літак і відправити на Батьківщину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus