USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

З Білорусі до Польщі знову проривалися мігранти – у поліцейських жбурляли каміння

14 Грудня 2021 13:14
Група мігрантів чисельністю 20 осіб напередодні намагалася силою прорватися на територію Польщі з Білорусі.

Про це інформує у Твіттері Прикордонна служба РП, передає Укрінформ.

«Минулої доби, 13 грудня, польсько-білоруський кордон намагалися перетнути 80 осіб. На відрізку кордону, що охороняється прикордонною заставою у Черемсі, група з 20 осіб намагалася силою прорвати кордон», – йдеться у повідомленні прикордонників.

За інформацією поліції Підляського воєводства, в районі лінії кордону поблизу населеного пункту Вулька Тереховська мігранти при спробі нелегального перетину кордону закидували силовиків камінням. В результаті було пошкоджено декілька поліцейських автомобілів.

Криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Відтоді у Польщі зафіксовано приблизно 40 тисяч спроб нелегально перетнути кордон.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Від початку вересня до кінця листопада на польсько-білоруському кордоні діяв надзвичайний стан. З початку грудня його було замінено на обмеження у пересуванні в прикордонній зоні за розпорядженням глави МВС Польщі.

Варшава планує збудувати до середини 2022 року на ділянці кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 метрів.

Як ми писали, Польща готова оплатити повернення біженців та мігрантів, які перебувають на білорусько-польському кордоні, на батьківщину.

Нагадаємо, з травня 2021 року Польща, Литва та Латвія відзначають збільшення потоку мігрантів з країн Близького Сходу, які прагнуть потрапити до ЄС через Білорусь. Керівництво Євросоюзу звинувачує Лукашенка у гібридній атаці на європейські країни як помсті за запроваджені щодо Мінська санкції ЄС.

Ситуація особливо загострилась 8 листопада, коли до кордону з Польщею з боку Білорусі підійшли кілька тисяч мігрантів. З того часу вони намагаються силою прорвати кордон у напрямку Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
контрабандист Показати IP 14 Грудня 2021 13:38
это им не украинских гастарбайтеров шманать
Анонім Показати IP 14 Грудня 2021 16:09
Замінувати смугу завширшки 2м не пробували?
Я Показати IP 14 Грудня 2021 18:27
сатрапи не пускають до демократії нещасних біженців !!!! подвійні стандарти. нє????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus