USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Польщі госпіталізовано півтори тисячі українських біженців, зокрема 400 дітей

18 Березня 2022 14:11
За останні кілька тижнів до Польщі прибуло майже 2 млн біженців з України. Деяких з них доводиться госпіталізувати.

Нині в польських лікарнях перебувають приблизно 1,5 тисячі пацієнтів з України, зокрема близько 400 дітей. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я РП Вальдемар Краска, пише Monitor Info з посиланням на polskatimes.pl.

Посадовець визнав, що це непроста ситуація для польської служби охорони здоров’я, яка все ще бореться з пандемією коронавірусу.

Він зазначив, що причин госпіталізації воєнних біженців багато, а найчастіше вони пов’язані з важким і тривалим шляхом до Польщі, виснаженням, зневодненням, сильними застудами та пневмоніями.

«Ми постійно відстежуємо кількість людей, які звертаються до польських лікарень. Громадяни України з 24 лютого мають вільний доступ до медичної допомоги», ‒ наголосив він.

Читати ще: Як біженці з України можуть вакцинуватися проти COVID-19 за кордоном

Вальдемар Краска розповів про дітей з онкологічних лікарень і хоспісів, які вже перебувають у Польщі. «Ми дуже активно допомагаємо онкохворим дітям. Понад 300 дітей з такими захворюваннями прибули до нашої країни. Важливо допомагати найменшим, ці діти дійсно потребують величезної турботи», ‒ сказав заступник міністра.

«На жаль, не завжди є можливість перевезти хворих дітей через стан їхнього здоров'я», ‒ додав він, запевняючи, що МОЗ Польщі постійно контактує з міністром охорони здоров'я України.

Читати ще: «Нащо мені той статус біженця, за кілька місяців я вже вдома буду», – українські мами, які поїхали за кордон

Вальдемар Краска повідомив, що до польських лікарень приїжджає щораз більше українських медиків.

«Ми маємо такі сигнали з багатьох наших лікарень. Ми запровадили, попри пандемію, просту систему працевлаштування, яка дозволяє працювати в будь-якому медзакладі. Для тих, хто хоче працювати, ми організовуємо курси польської мови, передусім медичної тематики», ‒ підкреслив він.

Нагадаємо, за останніми даними, понад 3 млн українських біженців покинули свою країну через війну, яку розв’язала Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus