USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Польщі хочуть ввести платний в'їзд у міста

10 Січня 2018 16:15
У Польщі власників автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами за в'їзд в екологічно чисті зони міста, якими будуть визнані центри польських мегаполісів, зобов'яжуть заплатити 30 злотих в день.

Законопроект, який передбачає введення плати за в'їзд в екологічно чисті зони міст, уряд Польщі прийняв ще в кінці грудня минулого року, передає 24 Канал.

А вступить в силу новий закон через 14 днів з дня опублікування на офіційному сайті.

Проект закону передбачає, що внесені платежі стануть доходом муніципалітету. Чиновники Вроцлава, Кракова та Торуня раніше вже заявляли про доцільність введення екологічних зон.

Звільнені від плати будуть тільки власники автомобілів на альтернативних видах палива. Додатково їх стануть заохочувати можливістю безкоштовно паркуватися і до кінця 2025 року дозволять використовувати смуги, призначені для руху громадського транспорту.

Інформаційний центр уряду Польщі повідомляє, що для порушників закону про обмеження в'їзду в екологічно чисті зони міста передбачений штраф в 500 злотих. Такі зони будуть цілодобовими, не передбачається робити винятків навіть у вихідні і свята.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 10 Січня 2018 17:58
Правильне рішення. В нас би ще так було щоб платили за забруднення автомобілями.
Александр Показати IP 15 Січня 2018 17:22
К сведению Васи. В стране Украина бесполезно что-либо запрещать или поощрять. Ее пролы живут по своим законам. Ну приняли на ВР закон ездить в городах со скоростью не выше 50 км в час, ну и что? Как ездили безбашенно, так и ездят, как убивали на остановках людей, так и убивают. Запретили курить в общественных местах, так что изменилось? Ничего! Одним словом, "Палата № 6". Аминь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus