USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі спалахнули протести проти заборони абортів: поліцію закидали камінням

23 Жовтня 2020 13:16
У Польщі практично заборонили аборти. У зв’язку з цим в країні почалися протести, які вже переростають в зіткнення з силовиками.

Так, вчора у Варшаві були заарештовані 15 демонстрантів, повідомляє УНІАН з посиланням на RMF24.

Після рішення суду про заборону абортів у Варшаві почалися протести. Поліція закликала демонстрантів розійтися. Ситуація загострилася після півночі. Поліція оголосила, що буде вживати рішучих заходів.

Сталися сутички з поліцією. Офіцери застосували сльозогінний газ, а протестувальники закидали поліцейських камінням. На місце прибув ОМОН.

Демонстранти заявили, що наступна акція протесту відбудеться сьогодні, 23 жовтня.

Як повідомлялося, Конституційний суд Польщі фактично заборонив аборти в країні. Для проведення аборту в Польщі залишили лише три підстави: зґвалтування, інцест або ризик для здоров’я матері.

Переривання вагітності через вади розвитку плода визнали таким, що порушує основний закон країни.

Як повідомляє ВВС Україна, правозахисні організації закликали уряд не посилювати обмеження.

Уповноважений Ради Європи з прав людини заявила, що рішення суду ознаменувало «сумний день для прав жінок». Дуня Міятовіч написала у Twitter: «Скасування підстави для майже всіх законних абортів у Польщі означає заборону та порушує права людини».

А Кая Годек, членкиня польської групи «Зупинити аборти», привітала рішення суду, сказавши: «Сьогодні Польща – приклад для Європи, приклад для усього світу».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus