USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі після смерті вагітної протестували проти суворих обмежень абортів

7 Листопада 2021 12:49
Тисячі людей у суботу, 6 листопада, вийшли на вулиці близько 70 польських міст у пам’ять про вагітну Ізабелу, померлу внаслідок септичного шоку в лікарні міста Пщина, що на півдні Польщі.

Про це повідомляє DW.

Наймасовіша акція відбулась у Варшаві, де десятки тисяч людей із фотографіями померлої скандували: «Жодної більше» та вимагали від влади пом’якшити законодавство, що стосується сфери абортів. За словами адвокатки родини померлої Йоланти Будзовської, саме суворі обмеження щодо абортів у Польщі стали причиною смерті Ізабели, повідомляє агентство AFP.

Померла вагітна

30-річна Ізабела потрапила до лікарні на 22-му тижні вагітності після передчасного відходу навколоплідних вод наприкінці вересня. За словами Будзовської, «лікарі чекали на смерть плода» замість екстреного переривання вагітності, що могло врятувати життя жінки. «Плід мертвий, пацієнтка мертва, септичний шок», – повідомила адвокатка у Twitter.
За її словами, Ізабела стала першою жертвою майже повної заборони абортів у країні. У померлої залишились 9-річна дитина та чоловік.

Після смерті Ізабели у лікарні в Пщині відсторонили двох лікарів, а прокуратура міста розпочала розслідування. Польська влада відкидає звинувачення у смерті жінки через законодавчі обмеження щодо абортів.

Раніше повідомлялось, що у січні 2021 року набула чинності майже повна заборона на аборти у Польщі. Згідно з рішенням Конституційного суду, яке спричинило масові вуличні протести по всій країні, переривання вагітності через патологію плода є незаконним. Аборт можливий лише у разі зґвалтування або інцесту, або за умови небезпеки для життя чи здоров’я матері. Жорсткі обмеження абортів підтримує керівництво правлячої партії «Право і справедливість» (ПіС) і католицька церква Польщі.

Щороку у Польщі роблять до 2000 легальних абортів. Однак, за оцінками організацій захисту прав жінок, близько 200 тисяч польських жінок щороку роблять незаконні аборти або їдуть робити цю операцію в інші країни. Правозахисники побоюються, що ця кількість і надалі зростатиме через посилення законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
це Показати IP 7 Листопада 2021 13:20
Стадо кровопивць з ліхтарями бажаючих дитячої крові.
Анонім до це Показати IP 7 Листопада 2021 14:43
жінка має право самостійно дбати про власне здоров'я, в т. ч. отримувати послуги лікаря для переривання небажаної вагітності.
Шарій до це Показати IP 7 Листопада 2021 14:56
на стільки тупе, що статтю не можеш прочитати? церква каже, що то гріх?
Анонім до Шарій Показати IP 7 Листопада 2021 19:13
А доводити до смерті це не гріх?
!!! до це Показати IP 7 Листопада 2021 15:24
Ти не виповідайся про те , про що ,,баране,, не маєш поняття. Такі як ти одобрюють закони , по яких жінка є інкубатором , не має права вирішувати за себе. ДякУючи таким баранам, лікарі спаралізовані страхом не піднімають інтервенції рятуючої життя жінки. В результаті немає не жінки , не дитини. Ліпше замовкни, як не маєш зеленого поняття про що мова!
МС до !!! Показати IP 7 Листопада 2021 17:39
200 тисяч польських ш***в роблять щороку аборти
! до МС Показати IP 7 Листопада 2021 18:29
А своїх даш ради полічити ?
Лучинка Т до !!! Показати IP 8 Листопада 2021 19:07
Дякую за адекватну позицію!
Анонім до це Показати IP 7 Листопада 2021 19:12
Ну що ж - кров жінки тебе задовідьнила? Її смерть, доля її старшої дитини - тебе не цікавлять
Анонім Показати IP 7 Листопада 2021 17:38
Жінка не має права вирішувати чи жити іншому організмові
Анонім до Анонім Показати IP 7 Листопада 2021 18:38
жінка має право вирішувати як їй жити. все решта - підміна понять та агресивна пропаганда для перетворення жінки в зручну та безпроблемну істоту. пояснювати, хто в цьому зацікавлений, потрібно?
Лучанка Т до Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 18:41
Дякую Вам! Ви єдина адекватна людина в цій дискусіі
правда Показати IP 7 Листопада 2021 17:43
Людина в утробі є беззахисною. Вбивати її не можна. За що її вбивати? Це вже окрема людина, яка повністю фізіологічно не сформувалась і якщо вона заважає власним батькам це не значить що її треба стратити бо так собі захтіли. Право на вбивство закон не надає, якщо хтось не хоче вагітніти це не рівноцінно тому, що йому дозволено вбивати.
? до правда Показати IP 7 Листопада 2021 18:37
Навіть як плід має ваду генетичну ? Навіть як відомо що з такою патологією помре , як не в утробі , то по родах ? Бо саме так було в випадку Ізи. Вона хотіла доносити вагітність , хоч знала про стан дитини. Яке хто має право за неї вирішувати як їй поступити...таке насилу ,,милосердя,,забуйче ! Україна славиться на світі сурогатним материнством , для дурних- продажем новонароджених дітей. Абортами до третього місяця на прохання жінки....ви будете виповідатися про Польок ?
Анонім до правда Показати IP 7 Листопада 2021 18:40
не людина, а плід. підміна понять - зручний інструмент, правда?
Правда до Анонім Показати IP 7 Листопада 2021 19:01
Людина то не поняття. Людина то людина. А плід то стан. Дитинство це стан, юність зрілість старість то стан. А підміняти людину словом плід, а вбивство словом аборт, а вбивство старих і немічнтх євтаназією то якраз підміна понять. Є життя а є смерть.
Анонім до Правда Показати IP 7 Листопада 2021 19:28
за що ви так ненавидити жінок?
Правда до Анонім Показати IP 7 Листопада 2021 19:41
Хто ненавидить жінок? Мене жінка народила) я ненавиджу осіб які хочуть безнаказанно вбивати середних є особи різної статі. Фашисти вбивали за національність а ці хочуть крові через вік причому право на це хочуть дати одній статі.
Анонім до Правда Показати IP 7 Листопада 2021 20:56
при цьому вас зовсім не цікавлять деталі. вас не цікавлять бажання самої жінки народжувати/не народжувати, обставини виникнення вагітності, стан здоров'я жінки/плоду, наявність фінансового забезпечення на період вагітності, соціальних умов/житла і т.д. народилася жінкою - народжуй, і без варіантів. все-таки об'єктом вашої ненависті є жінка, а все решта - відмазки для отриманні підтримки
Правда до Анонім Показати IP 7 Листопада 2021 21:14
Не видавайте бажане за дійсьне. Досить грати роль жертви. Я не приймаю участь у ваших статевих війнушках. Чоловіки і жінки разом створені для любові і щастя. Німці також перед приходом до влади фашистів обіженок з себе корчили)
Анонім до Правда Показати IP 7 Листопада 2021 21:33
жертви - це ті, хто погоджується на умови, схожі на озвучені вами. жертва не дає опору, вона зручна та непомітна. при цьому вашу позицію інакше як ненавистю до жінок не назвеш.
Правда до Анонім Показати IP 7 Листопада 2021 22:23
З таким самим успіхом можите звинуватити телеграфний стовп. Він чоловічого роду і йому байдуже на ваші комплекси які ви всім навязуєте) добраніч.)
Лучинка Т до Правда Показати IP 8 Листопада 2021 18:27
Читаю ваш дискут, коси стають дибки. Яке ви маєте моральне право встановлювати моральні і фізичні зобов‘язання для жінок? Ви не жінка, і цим все сказано! Ви виборюєте права для себе, а жінок заганяєте у середньовіччя. Хто вам дав право оцінювати і вирішувати наші долі? Ви хто? Господь Бог? Ми самі будем відповідати за наші гріхи. От тільки у вас забули спитати. Коли ти станеш батьком 6-7 дітей, яких потрібно буде поставити на ноги, даю 100%, заспіваєш по-іншому.
Якось так Показати IP 7 Листопада 2021 18:25
Новий фашизм. Самі вдумайтесь вони виступають щоб жінці надали право вбивати людину дискримінуючи її за віком. Тобто якщо чоловік вдарить вагітну в живіт і вбє дитину то він злочинець, а якщо жінка прийде до лікаря і скаже вбий дитину, то це має бути норма. Откий звичайний фашизм з жіночим обличчям. Ще й сердечко виклали)) мі мі мі, гітлер з пекла одобрює це фаєршоу.
Анонім до Якось так Показати IP 7 Листопада 2021 18:57
не людина, а плід. підміна понять - зручний інструмент, правда?
88 до Якось так Показати IP 8 Листопада 2021 16:59
З таким підходом до жінки і її здоров'я, виникає думка, що ми живемо у якомусь середньовіччі. То давайте тоді за певних обставин заборонимо чоловікам простату лікувати, щоб не було не бажаних дітей.
Лучанка Т до Якось так Показати IP 8 Листопада 2021 18:38
Жінка, за своєю природою, вже мама. І не треба пересмикувати. Жінка іде на аборт через незрілого чоловіка, який не в стані забезпечити. А скільки позашлюбних вагітностей? Згадую книгу Войновича «Рожевий фламінго», там є фраза: «Наше дело не рожать, сунул, вынул и бежать!». Чоловіки, спочатку станьте зрілими, а потім розказуйте нам, жінкам, як жити.
Анонім Показати IP 7 Листопада 2021 19:14
Моє тіло - моє діло.
Лучанка Т до Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 18:45
Факт! Нічого додати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus