USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Польщі університет оштрафують на $67,5 тисяч через вакцинацію «обраних»

5 Січня 2021 14:44
У Польщі Варшавський медичний університет оштрафують мінімум на 250 000 злотих (приблизно $67,5 тис.) за щеплення проти COVID-19 відомих зірок та політиків поза чергою.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я країни Адам Недзельський, повідомляє OBOZREVATEL.

Він наголосив, що остаточну суму стягнення можуть збільшити.

«Трапилося свідоме порушення правил національної програми вакцинації. Ті, хто був вакцинований поза чергою, зареєстровані як немедичний персонал, який працює в лікарні. Це є підставою для накладення штрафу на суму понад 250 000 злотих. Це мінімальне покарання, якого має зазнати Університетський клінічний центр», – сказав урядовець.

Також на скандал відреагував і прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомило «Польське радіо». Політик зізнався, що ситуація вкрай рознервувала його.

«Я на боці абсолютної рівності та дотримання процедур. Така поведінка акторів чи інших людей, які подають заявку на ці щеплення поза чергою, є абсолютно неприйнятною. Я сподіваюся, що після останніх кількох днів, коли більшість громадськості висловиться з цього питання, таких випадків не буде», – зазначив очільник польського уряду.

Після скандалу, що спалахнув, у Варшавському медуніверситеті розпочала роботу спеціальна комісія. 4 січня вона виявила численні порушення в організації вакцинації, якою займався Університетський клінічний центр. Відтак президентку правління цієї структури, докторку медицини Єву Тшлепу було звільнено з посади рішенням наглядової ради.

Нагадаємо, вакцинаційна кампанія проти коронавірусу розпочалася у Польщі 27 грудня. Передусім щеплення мали отримати медики, люди похилого віку, силовики та педагоги.

Черга решти населення підійшла би 15 січня. Втім, у період різдвяних свят у Варшавському медуніверситеті вакцину ввели позачергово деяким зіркам та політикам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Невловимий Джавелін Показати IP 5 Січня 2021 20:56
У нас вже почалась нелегальна vip - вакцинація. Ціна за дозу до 3000 євро.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus