USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У понад 100 контейнерів на Центральному ринку не можуть знайти власників

23 Жовтня 2017 16:16
Власників 125 металевих конструкцій на ділянці Центрального ринку на вулиці Глушець у міськраді досі не знайшли – підприємці саботують надання документів, а їхні представники стверджуюють, що люди налякані штрафами або перенесенням ринку.

Про це йшлося під час засідання тимчасової робочої групи для проведення діалогу та консультацій з підприємцями, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Центрального ринку 23 жовтня.

Голова робочої групи, депутат міськради Андрій Козюра зазначив, що члени групи давали доручення управлінню розвитку підприємництва та реклами спільно з департаментом муніципальної варти встановити власників металевих конструкцій, що стоять на ділянці на вулиці Глушець.

Як повідомила виконувач обов'язків начальника управління розвитку підприємництва та реклами міськради Тетяна Чемерис, облікували 390 контейнерів на вулиці Глушець, 1 на території Центрального ринку. В управління звернулися 168 підприємців. У них облікували 265 металоконструкцій і встановили, що 101 підприємець має по одному контейнеру, 46 підприємців – по два, 15 підприємців – по три, чотири підприємці – по 4 контейнери, один – п’ять контейнерів та один – шість. З них у 234 контейнерах підприємницьку діяльність здійснюють власники, у 30 – інші особи за усною домовленістю без оформлення суборенди. Щодо 125 контейнерів власників не встановили.

Андрій Козюра поцікавився, яким чином здійснювали повідомлення підприємців і чи усіх повідомили, аби ті надали документи, що підтверджують законність розміщення металевих конструкцій.

Начальник відділу демонтажів департаменту муніципальної варти, виконувач обов’язків директора департаменту Роман Кулик відповів, що працівники департаменту спільно з управлінням розвитку підприємництва та реклами зробили спеціальні повідомлення, які розмістили на кожному з контейнерів, що можуть засвідчити фотофіксацією.
На це депутат міськради Сергій Була зауважив, що щодо 125 контейнерів вже стоїть питання про те, що цих торговвих точок бути не повинно. З його слів, переговори надалі варто продовжувати лише з тими підприємцями, які пред’явили документи. Власників решти 125 контейнерів, на його думку, варто відкинути, адже вони вчасно не подали документи.

Очільник ГО «Бізнес Волинь» Ігор Дильов повідомив, що він особисто не подавав документів, тому що не розуміє, про що планують вести переговори. З його слів, працівники муніципальної варти, які розклеювали повідомлення о 6 годині ранку спричинили паніку серед підприємців, які думали, що відбудеться захоплення майна.

Представник підприємців Тетяна Біскуп розповіла, що не врахування власників 125 контейнерів стало б порушенням їхніх прав, адже до неї телефонували 30 осіб, яких на той час не було у місті. Вона також зазначила, що не розуміє, для чого потрібно подавати дані та стверджувала, що люди перелякалися, що на них накладатимуть штрафи.

Андрій Козюра відзначив, що у повідомленні, яке розміщували на контейнерах муніципали, не було нічого надзвичайного і не було слова «демонтаж». Він запропонував продовжити на 10 днів термін подання документів про право власності металевих конструкцій.

Своєю чергою, начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала пропонував більш детально висвітлити у ЗМІ рішення, які ухвалює комісія. Так, дехто з підприємців перебуває закордоном і може оформити доручення, дехто перебуває на лікарняному.

Сергій Була пропонував муніципалам з’ясувати, чи працюють ті контейнери, власники яких досі не подали документів, щоб зрозуміти, чи готової підприємці йти назустріч.

Своєю чергою, Ігор Дильов поцікавився, які юридичні наслідки виникнуть у його дружини, яка є підприємцем та власником металевої конструкції, якщо вона не надасть інформації для єдиного реєстру, що планують створити члени робочої групи. Також запитував, з якою ціллю створена ця група. Підприємці, мовляв, не впевнені, чи влада турбується про те, щоб залишити їх на цій ділянці.

Член робочої групи Олександр Козлюк закликав його «не розповідати казок про великих бабаїв», адже навіть зараз будь-який муніципал може складати протоколи і штрафувати підприємців, адже металоконструкції можна демонтувати на законних підставах, оскільки термін оренди ділянки облспоживспілці не продовжили. Натомість створили робочу групу, щоб вивчити усі елементи проблеми.

Отже, члени робочої групи рекомендували повторно розмісити повідомлення на 125 контейнерах, розмістити оголошення на офіційному веб-сайті міськради та у газеті «Луцький замок», щоб підприємці могли підтвердити законність ведення підприємницької діяльності на цій ділянці. Також управлінням земельних ресурсів, містобудування та архітектури рекомендували напрацювати варіанти розміщення ринку на ділянці площею приблизно 0,5 гектара. Андрій Козюра наголосив, що робоча група не вирішує питання перенесення ринку, але повинна розглянути всі варіанти і не лише під тим кутом зору, який близький підприємцям.

Тетяна Біскуп повідомила, що підприємці просять міськраду оприлюднити концепцію розвитку історико-культурного заповідника на 10-15 років, тому що люди побоюються, що міська влада розчищає ділянку не для парковки автобусів, а для нового супермаркету. Заступник міського голови Олександр Рачков зауважив, що, відповідно до генплану, на ділянці передбачена громадська забудова.

Депутат міськради Борис Смаль зауважив, що жодного разу у міськраді не вели мову про розміщення на ділянці торгового центру і міськрада розуміє, що доля 390 сімей залежить від її рішення. Робоча група збирається для того, щоб ці родини отримали не гірші фінансові можливості, ніж зараз, коли їх перемістять на іншу ділянку. Щодо страху підприємців, він нагадав, що ті нещодавно безстрашно штурмували міськраду, тож він не вірить, що тепер у них з’явився страх через оголошення на контейнерах. Отже, ті, хто не надає інформації про власність, просто займаються саботажем.

У підсумку, вирішили що наступне засідання робочої групи відбудеться не раніше, ніж через 10 днів, давши додатковий термін людям, аби ті підтвердили свої права на підприємницьку діяльність, та дочекатися нових варіантів розміщення контейнерів від управлінь міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Хлоп Показати IP 23 Жовтня 2017 16:38
може пора цю клоаку розчистити? не центр міста а помийна яма
Юлія до Хлоп Показати IP 23 Жовтня 2017 17:32
Немає власників - знесли, так як з гаражами.
Анонім до Хлоп Показати IP 23 Жовтня 2017 17:49
В своїй клоаці порядок перше навести треьа,а потім іздавати звукі про щось інше
луцьк Показати IP 23 Жовтня 2017 16:53
От і повернулися до того , з чого починали - немає законно оформлених договорів з Облспоживспілкою . З цього видно , що і податки не сплачуються з сум , які оплачуються напівлегально.
111 Показати IP 23 Жовтня 2017 17:52
Перетим як знести потрібно повідомити в засобах масової інформації, про знесення а тоді зносити.
Лебідь Показати IP 23 Жовтня 2017 18:29
Я сам там працюю.Якби сам особисто цим займався-був би результат.Я в кутовому контейнері,підприємці до мене!Я вождь.
aNAT Показати IP 23 Жовтня 2017 19:10
ну ось рачков все і сказав хгідно генплан має бути ГРОМАДСЬКА ЗАБУДОВА - "Земельний кодекс України. Стаття 38. Визначення земель житлової та громадської забудови До земель житлової та громадської забудови належать земельні ділянки в межах населених пунктів, які використовуються для розміщення житлової забудови, громадських будівель і споруд, інших об'єктів загального користування. " ЧЕКАЄМО НОВЕ БУРАТІНО......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus