USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Депутати міськради – проти створення групи зі збереження культурної спадщини Луцька

22 Березня 2016 16:45
Ініціативу створення експертної робочої групи з питань розвитку і збереження історичного середовища міста Луцька не підтримала комісія міськради з питань архітектури.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 22 березня.

Депутат Павло Данильчук розповів, що пропонується створити вузькопрофільний дорадчий орган щодо ситуацій, які відбуваються в історичній частині міста. Експертна робоча група з питань розвитку і збереження історичного середовища міста Луцька ухвалюватиме рекомендаційні рішення щодо програм, проектів та рішення Луцької міської ради, її виконавчих органів, підприємств, установ та організацій стосовно науково-дослідних, пошукових, проектних, містобудівних, реставраційно-ремонтних, земляних, захисних та регенераційних робіт, тощо, що стосуються галузі охорони культурної та археологічної спадщини, архітектури, естетики та збереження традиційного характеру середовища Луцька, його історичних ареалів та охоронних зон.

Орган зможе розглядати концепції, плани і проекти розміщення реклами, малих архітектурних форм і містобудівних перетворень у безпосередньому оточенні і зонах охорони об'єктів культурної та археологічної спадщини, пам’яток і комплексів в ареалах історичної забудови та зоні регульованої забудови, а також проекти, зміни, доповнення та концепції історико-архітектурних опорних планів, ареалів історичної забудови, генеральних планів, архітектурно-планувальні та реставраційні завдання, містобудівні умови та обмеження, проекти детальних планів територій.

Своєю чергою, голова комісії Андрій Козюра зауважив, що юридичне управління міськради повідомляє, що цим проектом рішення депутати надають групі повноваження, які не можуть належати до компетенції громадських організацій.


До прикладу, відповідно до проекту рішення, експертна група має право:

– отримувати необхідну інформацію і документи від структурних підрозділів виконавчих органів Луцької міської ради, державних органів, установ, підприємств та організацій, розташованих на території Луцька;

– запрошувати до участі в засіданнях посадових осіб структурних підрозділів виконавчих органів Луцької міської ради, керівників державних установ, правоохоронних органів, підприємств, установ та організацій, розташованих на території Луцька;

– залучати до підготовки і розгляду питань експертів, рецензентів, інших фахівців;

– брати участь у засіданнях постійних комісій та пленарних засіданнях Луцької міської ради, засіданнях виконавчого комітету, архітектурно-містобудівної ради та інших заходах підприємств, установ та організацій, розташованих на території Луцька, якщо вони стосуються профільної діяльності Експертної групи;

– готувати й передавати в засоби масової інформації матеріали з питань, розглянутих на її засіданнях;

- ініціювати проведення розгляду і розслідувань питань порушення вимог чинного законодавства та нормативних актів;

- здійснювати громадську експертизу проектів та міських нормативних актів та вносити пропозиції щодо внесення змін у них;

- на безперешкодний доступ до об’єктів культурної спадщини і пам’яток на території міста Луцька.

Секретар міськради Юлія Вусенко зауважила, що для забезпечення безперешкодного доступу до об’єктів культурної спадщини членам експертної групи доведеться виготовляти спеціальні посвідчення та затверджувати це рішенням міськради.

Оскільки до ідеї створення дорадчого органу виникло чимало зауважень, члени комісії утрималися під час голосування щодо проекту рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus