USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У повітряному просторі Польщі виявили невідомий об'єкт, який залетів під час атаки Росії на Україну

29 Грудня 2023 13:41
У повітряний простір Польщі з боку України сьогодні вранці зайшов нерозпізнаний повітряний об’єкт. За ним спостерігали сили ППО аж до втрати сигналу.

Про це повідомило Оперативне командування Збройних сил Польської Республіки (DORSZ), передає Укрінформ із посиланням на PAP.

«У ранкові години в повітряний простір Республіки Польща з боку кордону з Україною влетів нерозпізнаний повітряний об’єкт, який з моменту перетину кордону і до моменту зникнення сигналу спостерігався радіолокаційними засобами системи протиповітряної оборони країни», – йдеться в комюніке Оперативного командування всіх видів Збройних сил Польщі.

Як підкреслюється, «відповідно до чинних процедур, Оперативне командування залучило наявні в його розпорядженні сили й засоби».

Міністр оборони Польщі відреагував на появу в повітряному просторі країни нерозпізнаного об’єкту.

«Через появу в повітряному просторі Польщі нерозпізнаного об’єкта державні органи відреагували негайно. За посередництвом Бюро національної безпеки я контактую з президентом, прем’єр-міністром, начальником Генштабу та оперативним командувачем Збройних сил», – написав Косіняк-Камиш у соцмережі Х.

У коментарі TVN24 речник Оперативного командування РП Яцек Горишевський повідомив, що неідентифікований повітряний об’єкт було виявлено в районі міста Замосць Люблінського воєводства, зазначивши, що це «можна пов’язати» з масованим ракетним обстрілом України з боку Росії.

За його словами, сигнал об’єкта на радарі було втрачено, відтак ведуться пошуки.

Горишевський зазначив, що у такому випадку задіюються різноманітні процедури, зокрема підвищується бойова готовність сил ППО країни, якщо необхідно – у повітря піднімаються винищувачі. За його словами, усі необхідні процедури було застосовано.

Президент Польщі Анджей Дуда скликає на 14:00 (за київським часом - ред.) термінову нараду з міністром та ключовим військовими командувачами з приводу появи у п’ятницю вранці у повітряному просторі РП нерозпізнаний об'єкта.

Нагадаємо, сьогодні вночі ворог завдав масованого ракетного удару по Україні, під час якого росіяни застосовували всі види озброєння, крім «Калібрів». Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131» та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55. Атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти в Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Конотопі, Одесі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Просто Показати IP 29 Грудня 2023 15:16
Прийняли за щоку та й усе.
1234 Показати IP 29 Грудня 2023 16:14
Десь читала раніше про обстріл Румунії - в москалів умислу не було бити по Європі, все нормально. Дико виглядає в 21 столітті, знищувати українців з умислом виявляється нормою. Ніхто нас ніде не чекає, ні в НАТО, ні в Євросоюзі, не тіште даремно себе думкою))
Анонім Показати IP 30 Грудня 2023 08:17
Бояться визнати .очі закривають Тай усе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus