USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У пожежі загинув 96-річний батько Петра Ластівки

19 Грудня 2018 11:34
У Тернополі у власній квартирі на вулиці Котляревського під час пожежі загинув батько багаторічного очільника Волинського облмузрамтеатру Петра Ластівки, народний артист України Петро Ластівка-старший, якому в цьому році виповнилося 96 років.

Як повідомляє прес-служба ДСНС області, повідомлення про пожежу надійшло 18 грудня о 11:07. Було встановлено, що пожежа виникла у квартирі житлового будинку. Об 11:41 рятувальникам вдалося локалізувати вогонь, а об 11:55 повністю ліквідувати.

На місці пожежі було виявлено тіло громадянина. Окрім цього працівникам швидкої медичної допомоги було передано потерпілого із ознаками отруєння продуктами горіння. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 12 м. кв.
Як повідомляє сайт міста Тернопіль, у пожежі загинув народний артист України Петро Ластівка. «18 грудня в Тернополі, у власному помешканні, внаслідок пожежі (від короткого замикання електропроводів) на 97 році життя загинув народний артист України, легенда Тернопільського драмтеатру Петро Трохимович Ластівка», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє "20 хвилин", Петро Ластівка (старший) народився 5 червня 1922 року (хоча святкував 5 липня) у с. Савинці, нині Рокитнянського району Київської області.

Актор, літератор, заслужений артист УРСР (1972), народний артист УРСР (1980), чоловік актриси Божко-Ластівки Марії та батько актора і режисера Петра Ластівки.

Учасник Другої світової війни — гвардії лейтенант, розвідник парашутно-десантних військ. Закінчив школу кіноактора при Київській кіностудії художніх фільмів (1949, нині кіностудія ім. О. Довженка). Працював у Закарпатському та Чернігівському музично-драматичному театрах. 1960–1988 — актор Тернопільського музично-драматичного театру (нині академічний театр). Зіграв понад 100 ролей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus