USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Моя хата скраю - це не про українців, - Петро Ластівка

4 Січня 2014 14:00
Заслужений діяч мистецтв України Петро Ластівка сьогодні, 4 січня, відзначає свій день народження. Він гордий тим, що українець.

Петро Ластівка – лучанин. Він режисер, художній керівник Волинського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України. Народився Петро Ластівка в Ужгороді, де його батьки працювали акторами в театрі.

ПЕТРО ЛАСТІВКА: «ГОЛОДНИЙ МИТЕЦЬ МОЖЕ ТІЛЬКИ ЗАХВОРІТИ»

Оглядаючися за плече на прожитих 57 років, Петро Петрович гордиться кількістю і якістю вистав, а таких більше 80. Ще - синами, онуком, своєю дружиною - Оленою Ластівкою, театром, який називає своїм.

Петро Ластівка каже, що як би був таким чудирнаком, який міг би щось змінити у минулому, то змінив би смерть мами, а усе інше лишив би без змін.

Митець переконаний, щоб в житті досягати успіху потрібно мати освіту, а освіта дає свободу. От цього і бажає усім волинянам. Він вважає, що освіта не дозволяє свободі перерости в шабаш, в анархію. І саме свобода на основі глибокої освіченості - це ідеал сьогоднішнього українця.

А ще заслужений діяч мистецтв України дуже хоче, щоб з української мови зникли лайливі слова, бо це осквернення українців, особливо у середовищі молоді, щоб українці поважали себе і один одного. Петро Ластівка впевнений, що вислів про нашу націю “Моя хата скраю” - суцільна брехня придумана сусідом із-за кордону. В аргумент наводить історичний факт: “Коли на українській землі у селі одружувалися молодий хлопець і молода дівчина, то все село збиралося і будувало їм хату. Бо це народжувалася нова сім’я, яка мала народити декілька дітей - 10-12, які поповнювали український рід, а це ріст нації, це благодать, бо ці діти будуть далі будувати державу. То хіба це “моя хата скраю”!?”
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus