USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Празі 50 тисяч протестувальників вийшли на антиурядову демонстрацію

22 Травня 2019 09:33
Близько 50 тисяч людей зібралися на Вацлавській площі у Празі з вимогою відставки міністра юстиції Марії Бенешової, яку вважають соратницею прем’єр-міністра Андрея Бабіша.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Hospodarske Noviny.

Промови на демонстрації, скликаної з вимогою відставки Бенешової, переросли в загальну критику уряду і прем’єра Андрея Бабіша та звинувачень останнього у конфлікті інтересів.

Мікулаш Мінар, лідер об’єднання «Мільйон моментів за демократію», яке виступало організатором демонстрації, викликав Бабіша на теледуель, а у разі його відмови пообіцяв протести у наступні два вівторки.

У багатьох учасників демонстрації були плакат из вимогою відставки Бабіша.

Це була вже четверта така акція.

Приводом для демонстрацій став намір міністра юстиції Марії Бенешової провести реформу прокуратури та скасувати посаду Генерального прокурора. Саме Генеральний прокурор має ухвалити рішення про передачу до суду кримінальної справи щодо Бабіша, який потенційно може постати перед судом за шахрайство з коштами ЄС.

Бенешова є адвокатом і радником президента Мілоша Земана, близького союзника Бабіша. Земан неодноразово критикував обвинувачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus