USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У районній лікарні на Волині хочуть закрити інфекційне відділення

27 Лютого 2020 10:18
У Турійській районній лікарні хочуть закрити інфекційне відділення. Колектив закладу виступив проти закриття, яке заплановане на 10 березня.

Про це розповів Суспільному головний лікар Петро Мельничук.

Таку резолюцію ухвалили під час колективних зборів за участю медиків, місцевих жителів та представників місцевої, районної влади. Зустріч людей відбулася в холі медзакладу.

«Приїжджали з області, коли перевіряючі були, хвалили, казали, що немає кращої інфекції, як в Турійську, а тепер знищили інфекцію, закривають», –розповіла експрацівниця райлікарні Емілія Корніюк.

«Ми не Європа, бо поки машина доїде, то колеса повідскакують, а ті машини такі, як я і треба щось думати», – поскаржилася місцева жителька Клавдія Коптієва.

Інфекційне відділення Турійської районної лікарні працюватиме до 10 березня, розповів головний лікар Петро Мельничук. Він каже, що відділення розраховане на п’ять дорослих ліжок і п’ять дитячих. Зі слів головного лікаря, з впровадженням другого етапу медреформи, на обслуговування відділення не вистачатиме півтора мільйона гривень, загальний кошторис два з половиною мільйона.

«Дитячу інфекцію ми можемо зробити у дитячому відділенні, зробивши перегородку. Там можливо облаштувати дві палати. Щодо дорослого, то їх ні з ким не об’єднаєш, бо відділення специфічне. Тому є домовленість з Ковельським МТО, що дорослі, і діти на перших порах, будуть госпіталізуватися у Ковельське МТО. Медичних сестер направили в інші відділення, тому із середнім персоналом проблем немає, молодший скорочуємо», – розповів головний лікар Петро Мельничук.

Як зазначив Петро Мельничук, у відділенні 12 працівників, п’ятьох скоротять, іншим запропонували нові посади.

«По сьогоднішній день надавали допомогу усім гострим інфекційним захворюванням, у нас були медикаменти необхідні, обладнання на рівні райлікарні, а коли були екстрені, то перенаправляли хворих в обласну інфекційну», – зауважила завідувачка інфекційного відділення лікарні Людмила Маковецька.

Із впровадженням нового етапу реформи медицини, каже завідувач інформаційно-аналітичного відділу Микола Шумік, складно зробити економічні розрахунки розвитку закладу. На завершення зустрічі домовилися розрахувати необхідну суму на збереження частини відділення та вкотре зустрітися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дід Панас Показати IP 27 Лютого 2020 10:20
Холопів лікувати дорого.
Цікаво Показати IP 27 Лютого 2020 11:05
З останнього інтерв'ю пані міністерки МОЗ одному з каналів - ніхто з МОЗ лікарні не закриває, це самоуправство місцевої влади, замість того щоб оптимізувати роботу лікарні, вони її закривають, бо це легше зробити. А в період епідемії короновіруса і кору закрити інфекційну лікарню - це злочин, до цього ще повернуться дуже скоро.
fy Показати IP 27 Лютого 2020 11:57
це просто ціленаправлений тихий геноцид українців від європи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus