USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У РФ громадські діячі створили Антивоєнний комітет Росії

28 Лютого 2022 15:11
27 лютого російські громадські діячі заснували Антивоєнний комітет РФ.

Про це заявив речник ексбізнесмена з РФ Михайла Ходорковського Максим Дбар, передає Голос Америки.

Діячі зазначили, що 24 лютого РФ розв’язала війну проти України, та назвали її воєнним злочином від імені всіх росіян в очах у всього світу.

«Будучи громадянами РФ, ми проти своєї волі стали відповідальними за порушення міжнародного права, військове вторгнення та масову загибель людей. Жахливість скоєного злочину не залишає можливості промовчати або виявити пасивну незгоду. Для людей, які виросли на ідеалах звільнення світу від нацизму, загарбницька війна – найбільш страшне й ганебне явище. Неопір такій війні є пособництвом. А протидія – єдина можлива й гідна лінія поведінки», – зауважили вони.

Читати ще: Виходьте з білим прапором: хакери Anonymous пропонують винагороду російським військовим

За словами ініціаторів створення комітету, є різниця «між росіянами, які є недобровільними учасниками путінських авантюр, і тими, хто усвідомлено допомагає путінському режиму в братовбивчій агресії».

«Ми несемо моральну відповідальність за те, що не змогли запобігти війні, що допустили віроломний напад російських військ на сусідню країну. Але безпосередні учасники вторгнення – генерали, які розробляли план, і політичне керівництво Росії – повинні бути названі воєнними злочинцями. Кожен з них окремо і всі вони разом мають понести покарання за скоєне. Для скоєних ними злочинів немає термінів давності, і вони мають отримати по заслугах, як довго б світу та його жертвам не довелося цього чекати», – пояснили вони.

Антивоєнний комітет Росії звернувся до урядів світу з вимогою зайняти принципову позицію щодо порушників міжнародного права.

Документ підписали Євген Кисельов, Володимир Кара-Мурза, Сергій Гурієв, Михайло Ходорковський, Гарі Каспаров, Сергій Алексашенко, Юрій Пивоваров, Віктор Шендерович, Дмитро Гудков, Борис Зімін, Євген Чичваркін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus