USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Росії оштрафували учасника акції проти призначення мером екслідера «ДНР»

13 Жовтня 2019 20:45
Суд міста Еліста на півдні Росії оштрафував на 20 тисяч рублів (близько 7,6 тисяч гривень) учасника акції проти призначення мером колишнього лідера угруповання «ДНР» Дмитра Трапезнікова, що відбувалась 29 вересня.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, журналіста Бадму Бюрчієва визнали винним в організації неузгодженої акції (у Росії треба узгоджувати акції, за винятком мономітингів, із місцевою владою).

Той у відповідь заявив, що не був організатором, бо люди зібрались на демонстрацію спонтанно, самоорганізувавшись через соцмережі. Повідомлялось, що в акції взяли участь близько півтисячі осіб.

Відомо також, що поліція склала протоколи на ще двох активістів, але щодо них рішення суду ще немає.

26 вересня міська рада Елісти затвердилана посаді виконувача обов’язків міського голови Дмитра Трапезникова, жителя Донецька, який починаючи з 2014 року обіймав різні керівні посади в адміністрації угруповання «ДНР». Минулого року після вбивства Олександра Захарченка, Трапезников протягом короткого часу виконував обов'язки глави угруповання «ДНР».

Його кандидатуру на посаду мера Елісти вніс на розгляд глава Калмикії Бату Хасіков, який, в свою чергу, був призначений на цю посаду президентом Росії Володимиром Путіним в березні 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus