USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Росії триває будівництво заводу з виробництва іранських безпілотників, – Reuters

14 Листопада 2023 09:32
Супутникові зображення показують прогрес у будівництві в Росії заводу, який масово вироблятиме іранські безпілотники-камікадзе. Очікується, що Москва націлить їх на українські енергетичні об’єкти.

Про це пише Reuters з посиланням на Інститут науки та міжнародної безпеки, передає Українська правда.

Незважаючи на прогрес у будівництві, ні Сполучені Штати, ні їхні союзники не запровадили санкцій проти власника заводу АТ «Алабуга» та його асоційованих компаній.

У звіті йдеться, що супутникове зображення, зроблене в середині вересня, показало, що нове будівництво на заводі «прямо» корелювало з витоком поверхового плану будівлі, яким Washington Post поділився з інститутом на початку цього року.

Читати ще: ISW: Росія почала застосовувати проти України дешевші та легші за «Шахеди» безпілотники «Італмас»

Згідно з іншими документами, що просочилися, будівля буде використовуватися для масового виробництва іранського Shahed-136, що включатиме вдосконалення іранських процесів виготовлення «і, зрештою, розширення можливостей безпілотника», йдеться у звіті.

На супутниковому знімку також видно будівництво інших споруд і нових периметрів безпеки з блокпостами, йдеться в повідомленні.

«Оскільки швидко наближається зима... можна очікувати, що Росія прискорить свої атаки Shahed-136 на життєво важливу енергетичну інфраструктуру України, створюючи жорстокі умови життя для цивільного населення», – йдеться у статті.

«Ключовим протермінованим кроком» для Вашингтона є санкції проти «Алабуги» та пов’язаних з нею компаній, йдеться у звіті.

Білий дім, посольство Росії та місія Ірану в ООН не відразу відповіли на запити журналістів про коментарі.

Завод розташований в 500 милях (800 км) на схід від Москви в Республіці Татарстан. ВАТ «Алабуга» на 66% належить федеральному уряду і 34% – республіці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПТН ХЛО Показати IP 14 Листопада 2023 11:30
хай розквітне там бавовна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus