USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

ISW: Росія почала застосовувати проти України дешевші та легші за «Шахеди» безпілотники «Італмас»

25 Жовтня 2023 11:15
Російські війська почали здійснювати атаки на українську інфраструктуру новими безпілотниками «Італмас» (Italmas).

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Схоже, що під час ударів по українській інфраструктурі Росія все більше доповнює використання безпілотників «Шахед-131/136» дешевшими та легшими варіантами безпілотників вітчизняного виробництва», - заявили в ISW.

Зазначається, що 23 жовтня російські ЗМІ повідомили про те, що російські війська вперше в Україні застосували нові безпілотники далекого радіусу дії «Італмас» та його варіанти під час атаки на Київську область.

Такі безпілотники «Італмас» легші за «Шахедів», і їх складніше виявити та збити. Також безпілотники «Італмас» дешевші за «Шахеди», що означає, що їх можна більше виробляти та використовувати, але при цьому вони мають легше «корисне навантаження» (вибухівку на борту).

Ймовірно, російські війська використовуватимуть безпілотники «Італмас» у тандемі з «Шахедами».

Раніше ISW оцінювало, що Росія, ймовірно, намагається розширити та диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для ударів по українській критично важливій інфраструктурі напередодні осінньо-зимового сезону, а збільшення використання безпілотників «Італмас», ймовірно, є частиною цього процесу.

Як повідомляли, у ніч на 25 жовтня російські окупанти атакували з південно-східного напрямку, застосувавши 11 ударних БпЛА типу «Шахед» (Shahed), всі вони були збиті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus