USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Росії заявили, що готові обміняти Олега Сенцова

3 Липня 2018 09:38
В Сенаті РФ прокоментували можливість обміну українського режисера на одного із засуджених в Україні росіян.

Незаконно засудженого в РФ українця Олега Сенцова можуть включити до списку з обміну політв'язнів Кремля на засуджених в Україні росіян. Таку думку висловив заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Олексій Кондратьєв, пише УНІАН.

«Я думаю, Сенцов може потрапити. Тема його обміну неодноразово піднімалася українською стороною, його прізвище, як і раніше, актуальне (для обміну - ред.)», — цитують його слова «Известия».

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко назвала 23 прізвища росіян, яких Україна готова передати Російській Федерації задля звільнення незаконно утримуваних політв'язнів Кремля. Перераховані Геращенко особи засуджені, зокрема, за підготовку терактів в українських містах і участь у бойових діях на Донбасі.

Як відомо, працівники ФСБ РФ затримали Сенцова в Криму навесні 2014 року. Його переправили до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові.

Російський суд у серпні 2015 року засудив його до 20 років ув'язнення. Сенцова тримають в колонії в місті Лабитнангі на Ямалі. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. До українця в колонію не пускають уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денисову.

Нагадаємо, нещодавно громадські активісти у центрі Луцька вимагали волю політв’язням. 27 червня під час засідання Луцької міської ради ухвалили звернення до Президента України, міністра закордонних справ та народних депутатів України з проханням вжити заходів щодо звільнення 70 політв'язнів, серед яких і Олег Сенцов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лінгвіст Показати IP 3 Липня 2018 09:59
Шановні колєги, найміть літредактора. Піднімати можно п"яного, а тему порушують.
Всезнайко Показати IP 3 Липня 2018 11:16
Вже одну неадекватну випустили (Надю Савченко)...
Степан (Крымчанин) Показати IP 3 Липня 2018 14:10
Буде ще один "Герой України".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus