USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Рожищі на кладовище вивезли купу сміття. Фото

25 Квітня 2019 10:49
Невідомі особи влаштували стихійне незаконне сміттєзвалище на території нового кладовища в Рожищі. Уже впродовж двох днів комунальники намагаються навести тут лад та вивезли майже 10 тонн сміття. У міській раді розповідають, що порушників не вдалося встановити, однак раніше на «гарячому» затримували мешканців прилеглих сіл, які везли на кладовище непотріб.

«Сміттєзвалище на кладовищі виявили 22 квітня», – розповів директор комунального підприємства «Дільниця благоустрою» Юрій Міщук. Та додав, що за станом на 24 квітня уже вивезли КамАЗ сміття.

«На жаль, встановити порушника цього разу не вдалося, тому нам доводиться самим це прибирати. Половину вивезли, до Великодня все приберемо. Ви бачили, що там робиться: шоломи, гуми з колес, меблі, кіноплівки, полички з магазину чи кіоску, старі інструменти для домогосподарства одноосібників? Розуміємо, що чимало цього принесено саме із приватного сектору.

На нове кладовище є два входи: головні ворота й запасний вихід. Ніхто ворота на ніч не закриває, ми кілька разів пробували, але замки зрізали, тому сенсу у цьому немає. Удень сміття не завозять, бо працюють люди, а вночі недобросовісні особи засмічують територію. Біля кладовища є два села - Кременець і Михайлин. Можливо, ті селяни й звозять непотріб, бо там неналагоджений вивіз відходів. Минулі роки були випадки, що сміття вивозили, й ми селян ловили на "гарячому". От зараз на комісії в міськраді розглядають питання щодо однієї жінки, яка сміття везла на візку, але, зауважу, що це не стосується тієї гори сміття, яке зараз прибираємо», – розповів комунальник. Та наголосив, що штраф за таке правопорушення становить 1036 гривень.

Ситуацію прокоментувала секретарка Топільненської сільради, до якої входить село Михлин, Олена Кобзар.

«Я веду облік заяв від громадян і можу сказати, що жителі до нас не зверталися з проханням щодо вивезення сміття. Налагоджене централізоване вивезення побутових відходів є лише на частині вулиць села Топільне. Загалом, частина людей згідні, щоб так було кругом, але більшість доводять, що не мають сміття, їм такі послуги не треба. Ми це питання на сесії піднімали, вирішили, що депутати мають ходити вулицями і переконувати людей, бо заставити їх платити за вивезення відходів не можемо, навіть, якщо платня не велика», – пояснила секретарка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus