USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Румунії тисячі людей протестували після згвалтування і вбивства 15-річної дівчини

28 Липня 2019 15:55
Тисячі людей взяли участь в суботу ввечері в акції протесту в Бухаресті, звинувачуючи румунських чиновників в халатності, некомпетентності та відсутності співчуття у справі згвалтування і вбивства 15-річної дівчини в місті Каракал на півдні країни.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство AP.

Викрикуючи антиурядові гасла і несучи румунські прапори, учасники акції пройшли від палацу Вікторії, штаб-квартири уряду, до площі Революції, де запалили свічки біля будівлі МВС.

Деякі учасники під час маршу скандували «Відставка», «Корупційні вбивства» і «Геть уряд!», а також зверталися до поліцейських з вигуками «Ховайся, у тебе руки в крові!».

15-річна Александра була згвалтована і убита в південному місті Каракал. За повідомленнями, поліції знадобилося 19 годин, щоб знайти дівчину, яка тричі дзвонила за номером екстреної служби.

По телефону вона стверджувала, що її побив і зґвалтував чоловік, який підібрав її по дорозі, коли вона добиралася автостопом в Каракал з сусіднього села.
Правоохоронці знайшли на території готелю обвуглені останки з обривками одягу та ювелірними прикрасами. Влада заявила, що підозрюваного у вбивстві затримали.

У суботу прем’єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле заявила, що розглядає питання про референдум про суворіше покарання за такі злочини, як вбивство, згвалтування і педофілія.

Вона також закликала докласти зусиль для скорочення часу реагування влади у подібних випадках. У зв’язку зі справою звільнили начальника Національної поліції Румунії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Навуходоносор Показати IP 28 Липня 2019 19:30
Ось так румуни вчать своїх чиновників нормальному відношенню до проблем! Одна згвалтована особистість - і тисячі протестантів на вулицях! За поліційною статистикою в Україні щоденно біля десяти згвалтованих.
Сераховичі до Навуходоносор Показати IP 28 Липня 2019 21:37
Так! Але де і скільки украінців ,чи й взагалі звертають увагу ? не говорячи про протести? Сумно. Чи не так?
Навуходоносор до Сераховичі Показати IP 28 Липня 2019 22:42
Печально, правда. Но добавлю еще одно - все акции в Украине (точнее - почти все!) тупо проплачиваются! И люди на это идут от нищеты. Еще древние говорили, что все пороки от бедности.
Так Показати IP 28 Липня 2019 22:01
А офшорний скандал хвилював лише Ісландію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus