USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У селі на Волині через скаженого кота вакцинують людей та тварин

30 Березня 2023 23:33
У селі Луковичі Павлівської громади, де кіт покусав чотирьох людей, тривають карантинні заходи. Двоє власників та ще двоє жителів села отримують антирабічну вакцину.

Щеплюють проти сказу також домашніх тварин, повідомляє Суспільне.

Як розповіла власниця тварини Валентина П’ятоха, два тижні тому їхній домашній кіт прийшов додому з ранами та укусами. Жінка самостійно лікувала чотирилапого, але він став проявляти агресію і покусав її.

Зі слів жінки, кота ізолювали, за кілька днів він помер. Ветеринари виявили у нього сказ. Зараз Валентина, її чоловік та ще двоє односельчанок проходять антирабічне лікування.
Після виявлення сказу провакцинували собак та котів у Луковичах, каже ветеринар Віталій Копанько.

«Хто хоче – тому робимо щеплення. Щодня 50-60 дворів обходимо», – каже фахівець.

Нині ветеринари обходять двори в сусідньому селі Орищі. Окрім вакцинації, також спостерігають за поведінкою та станом тварин.

У жительки села Віри Котловець на подвір'ї живуть три коти та два пси. Усіх тварин вакцинували.
«Діти є, то мусово вакцинувати, щоб не було нічого. У нас внук є, а він бавиться з котиком. Ми за своє здоров’я також переживаємо, щоб не було ніяких неприємностей», – каже жінка.

Ольга Матіяш, головна спеціалістка районного управління Держпродспоживслужби, розповіла: сказ переносять лисиці, які заражають домашніх тварин. Через воєнний стан, каже, відстріл лисиць заборонений, тому хвороба поширюється.

«З аеропланів скидали приманку разом з вакциною. А тепер, бачите самі, літати заборонено, і більше стало випадків сказу, – пояснює. – Вже цього року два».

Керівниця Іваничівської районної лікарні ветеринарної медицини Тетяна Линник зазначає: у Луковичах ветеринари провакцинували приблизно сотню собак і дві сотні котів. Орієнтовно стільком же планують зробити щеплення і в Орищах.

Нагадаємо, нещодавно в селі Грушів Павлівської громади у домашнього пса виявили захворювання на сказ. А в лютому на карантині через сказ у кота було село Острівок Зимнівської громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus